2009. február 26.Gergely Csaba
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Eurovíziós Dalverseny 2009 - Ádok Zoltán indul

Véget ért a találgatás, ki is képviselheti hazánkat idén Moszkvában az Eurovíziós Dalfesztiválon. A végső döntés szerint az egyik kereskedelmi csatorna Csillag születik című műsorában feltűnt Ádok Zoltán lesz majd az, aki Dance with me (Tánclépés) című számával indulhat a megmérettetésen.

Az Eurovíziós Dalfesztivál évente mintegy milliárdos nézőtábort vonz a készülékek elé, az idei versenyen 43 ország képviselteti magát. A televíziós közvetítések mögött egymás zenei kultúrájába való betekintés az, ami a legfontosabb. Mit hallgatnak a szomszédos országokban, na és a távolabb fekvőkben is, mindamellett csekély mérce ugyan, de jó lehetőség összemérni, hol is tart jelenleg a hazai zenevilág ezen szeletkéje a többi résztvevőhöz képest.

Sajnos a hazai induló kiválasztása nem bizonyul egyszerű feladatnak, hiszen két évvel ezelőtt a Megasztáros Rúzsa Magdi volt induló, s szép eredménnyel zárva végül a kilencedik lett. Az egy évvel ezelőtti versenyről ugyanez nem mondható el, hiszen a sokaknak már-már ismeretlen Csézy képviselhette hazánkat, de sajnos ő még a döntőbe sem jutott be.

Az idei döntés mindamellett talán a leginkább volt nehézkes, először Mark került a középpontba, őt bámulatosan gyorsan válogatta be a hazai zsűri, de kiderült, a Vigyen a szél című dal már elhangzott egy svéd televíziós műsorban, és a Dalfesztivál szabályzata értelmében csak olyan dalok versenyezhetnek, melyek korábban nem szerepeltek nyilvánosan akár színpadon, akár televízióban.

A következő nekifutás Tompos Kátyáig tartott, aki a Valami Amerika 2 egyik dalával, a Magányos csónakkal kápráztatta volna el a nemzetközi nézőközönséget. Pár nap múlva kiderült, a színésznő nem tud indulni, hiszen (egyébként teljesen jogosan) ő maga színész, itthon több darabban is aktívan játszik, az Eurovíziós Dalfesztiválra való felkészülés pedig olyan mértékű energiát kíván, amit ő tiszta lelkiismerettel erre nem tud rászánni.

Ekkor már egyre közelebb kerültünk a tavalyi eredmény valószínűségéhez, ám ekkor a semmiből előkerült Ádok Zoltán, a Csillag születik tehetségkutatójából, és a Táncolj velem, immáron angolul. A végleges döntés szerint ő képvisel minket, mindannyiunkat. Reméljük, hogy lehetőség nyílik vele együtt "táncolni" az elért eredmény után, hiszen a szakmai zsűri állítás szerint nem kifejezetten gyakori, hogy egy jó hangú énekes egyben kiváló táncos is legyen. Azonban ha megnézzük az eddigi eredményeket, és más országok fellépőit, talán érdemes lenne elgondolkozni ezen állításon.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
B. Szabi 2009-05-19 23:18:41
Hát ez a fazon meg a zenéje egy tragédia. Közepes hangfekvésben elénekelt tinglitangli. Rémálmomban sem nevezném nemzetközi szintűnek, de még országosnak sem... :S
nem
regisztrált
Zsozso 2009-05-19 19:52:08
Hát ez kritikán aluli volt...
lapátfalván a kulturban talán siker lenne...de egy dalversenyen..
több komolyságot gyerekek
nem
regisztrált
Livi 2009-05-14 22:17:25
Nagyon sajnálom hogy Magyarországot, a hazánkat ilyen előadóval képviseltettük. Bocsánatot kérek azoktól az emberektől akik valóban kiérdemelték az "előadó" címet, mert hát ő nem. Egy nyavíkoló ugri-bugri kiscica (a macskáktól is elnézést) aki nem mellesleg az RTL KLUB fejesének a kitartottja! Semmirekellő kis b**i aki ha jól belegondoltok, úgy került be hogy először a főnök botját nyomta le a torkán.
nem
regisztrált
timesz 2009-05-13 21:18:56
hát....:S nem tudom, hogy ehhez mit fognak szólni a versenyen...:D de nekem nem szimpiatikus.

Csatlakozott:

2008-10-29

Írt kommentek:

20 db

Tibor 2009-03-05 21:25:14
Szerintem jobb,mint CSÉZY vagy TOMPOS KÁTYA ,meglátjátok jó választás lett,mégha kicsit nehezen sikerült is.Szurkoljunk Zolinak.Egyébként aki nem ismeri,annak elmondom,hogy a Csillag születik című műsorban tűnt fel,de énekelt a Szombat esti táncversenyen is.
nem
regisztrált
cocó 2009-03-02 15:41:59
ez olyan mint a Hip-Hop Boyz nem?
nem
regisztrált
bettike 2009-03-02 13:11:15
Attól, hogy ti nem ismeritek jóóóóóóóóóó!!!
nem
regisztrált
tina 2009-03-02 13:10:00
Sztem nagyon jó,hogy ő megy!!!!!
Tök jó zene! Eddig is szerettem.
nem
regisztrált
Bence 2009-02-26 15:19:46
Én már az előző kettő jelöltről sem tudtam ki fia borják. Egy esélyt mindenki megérdemel, ahhoz azért teljesítmény is kell!!!
nem
regisztrált
Mafiafia 2009-02-26 15:09:13
Már nemazért kérdezem de télleg kiez az ember??!!
nem
regisztrált
herofan 2009-02-26 15:02:44
És ki a &@# az az Ádok Zoli? Még jó, hogy olyan dalt ad elő, amit nem is ismer a magyar közönség...gratulálok a zsűrinek, biztos szakemberek.
nem
regisztrált
kata 2009-02-26 14:51:32
Annyira rossz ez a dal... egy jól megcsinált iparosmunka, a szöveg borzalom, mondjuk tény, hogy szépen táncol ez az Ádok Zoli. Csak ez egy dalverseny.
És miért énekel angolul?? Főleg, hogy magyar szövege is van a dalnak. Nem az volna a cél, hogy Magyarországot képviselve a magyar zenét mutassa meg? Ahogy a cikk írja: "egymás zenei kultúrájába való betekintés"-ről szól a verseny. Szerintem ez a dal nem reprezentálja a magyar könnyűzenét (vagy ha mégis, komoly gondok vannak).
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei