2009. március 20.Palotás Péter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Idén is Francia Nyelvű Középiskolás Színjátszó Fesztivál Pécsett

Március 19-én, csütörtökön megnyílt a négy napig tartó 20. Francia Nyelvű Középiskolás Színjátszó Fesztivál (FTFL) Pécsett. Színpadra lépni és megszólalni nehéz, idegen nyelven talán még nehezebb. Mégis, a baranyai megyeszékhelyen nagy hagyományokkal rendelkezik a francia nyelvű színjátszás.

Jól mutatja ezt, hogy immár huszadik alkalommal rendezik meg a Francia Nyelvű Középiskolás Színjátszó Fesztivált, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Frankofon Hét keretein belül.

A fesztivál határokon átnyúló rendezvény, hiszen az 500 magyar középiskolás színjátszó mellett Csehországból, Montenegróból, Törökországból, Spanyolországból, Algériából és Romániából is érkeznek diákok Pécsre.

Az idegen nyelven történő színjátszás remekül ötvözi az élvezetest a hasznossal, ugyanis a nyelvtanulás egy olyan módja, amely új motivációt ad a diákoknak. A nyelvtanulás így élvezetesebbé válik, mintha a diákok a hagyományos módszerrel próbálnák elsajátítani a nyelvet.

A színészi képességek és a nyelvtudás fejlesztése mellett a fesztivál remek alkalmat kínál arra, hogy a szereplők kapcsolatot létesítsenek külföldi társaikkal, mindezt színvonalas művészi programok keretein belül.

A fesztiválra jelentkező magyar és külföldi középiskolák 25-30 perces darabot mutatnak be francia nyelven, amelyeket a zsűri értékel. A színi előadások mellett a fesztivált kerekasztal-beszélgetések, koncertek és táncház is színesítik.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei