2009. április 2.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Hegyalja Fesztivál: A Machine Head és a Faithless is a fellépők között

A tizedik Hegyalja Fesztivál fellépőinek névsorától mindenkinek összefuthat a nyál a szájában, hiszen a szervezők a rock, metál és elektronikus zene nagyjait csalogatták kis hazánkba, így biztosan számíthatunk például a Machine Head, a Finntroll, az Ignite, a Death Angel, Roni Size, Adam Freeland, a Faithless, a Transglobal Underground, és a Basement Jaxx fellépésére.

Július 15-től 19-ig ismét zenei központtá válik Magyarország legszebb borvidéke, a párás dűlőkön megannyi sorban elterülő szőlőültetvényeiről nevezetes Tokaj-Hegyalja. Rousseau, Ibsen, Goethe és Pablo Neruda is úgy gondolta, hogy a tokaji bor etalonnak számít, s ők akkor még nem is sejthették, hogy egykoron fiatalok ezrei lepik majd el a szőlőtermesztés fellegvárát, hogy a gasztronómiai élvezeteken túl kielégíthessék minőségi zenei iránti olthatatlan vágyukat is.

A keményebb muzsikák kedvelőit igazán elkényeztetik idén a szervezők, hiszen a nálunk utoljára közel 15 éve, a Slayer előzenekaraként fellépő Machine Head személyében egy olyan bandát sikerül a magyar közönség elé állítaniuk, akiknek eljöveteléről eddig minden honi rajongó csak álmodozhatott.

A Machine Head húzóneve mellett nem törpülnek el a rock/metál színtér további rangos fellépői sem, így például a hazánk fia, Téglás Zoli által vezetett kaliforniai Ignite is sokakat vonz majd a Tisza kemping területére.

A viking mondákból megelevenedő, folk metálban utazó Finntroll nem először lép majd fel hazánkban, mint ahogy a nagyhatású trash metal banda, a Testament sem, akik legutóbb két éve jártak nálunk a MetalMania fesztiválon. A szintén a trash nagy öregjeinek számító Death Angel koncertezett volna idehaza 2004-ben, ám a fellépés elmaradt, úgyhogy nagy hiányosságot pótolnak majd a részünkre Hegyalján.

A trash metal modernebb felfogásáról a dán Hatesphere fog gondoskodni, míg a death vonalat a Kataklysm képviseli majd. A Keep Of Kalessin nevű norvég black metal bandáról pedig elég ha csak annyit tudunk előljáróban, hogy 2003-as Reclaim című EP-jüket a műfaj legnagyobbjával, Csihar Attilával vették fel.

Talán unja már a Sziget Fesztivált a Faithless és ezért döntöttek úgy az elektronikus zenei vizionáriusai, hogy 2009-ben Magyarország más részén is megmutatják magukat. Az etno-techno megteremtői, a Transglobal Underground szintén járt már a budapesti fesztiválon, de utoljára 2005-ben adtak nekünk ízelítőt elektronikus világzenéjükből, így valószínűleg az ő fellépésüket is nagy várakozások előzik meg. Ezekután mondanunk sem kell, hogy a Basement Jaxx is járt már nemegyszer az Óbudai-szigeten, ám a partyzene királyait nem lehet elégszer élőben hallani, mint ahogy Parov Stelart és zenekarát sem.

A drum'n'bass megkerülhetetlen alakja, Roni Size és a breakbeat úttörője Adam Freeland biztosan megmozgat majd jópár rajongót a jubiláló Hegyalja Fesztiválon, mint ahogy a számtalan honi banda is, akikből álljon itt egy csekély ízelítő, a teljesség igénye nélkül: Tankcsapda, Ossian, Pokolgép, Depresszió, Blind Myself, Fish!, Superbutt, Irie Maffia, Quimby, Kispál és a Borz, Kiscsillag, 30Y, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Kowalsky meg a Vega, Bëlga, Péterfy Bori & Love Band.

***

10. Hegyalja Fesztivál
Helyszín: Tokaj-Rakamaz
Időpont: 2009. július 15-19.
Jegyár: 4 napos bérlet elővételben (január 1-től május 31-ig) 12.500 Ft
4 napos bérlet elővételben (június 1-től július 13. 18 óráig) 13.900 Ft
4 napos bérlet a helyszínen 17.900 Ft
napijegy elővételben (június 1-től július 13. 18 óráig) 4.990 Ft
napijegy a helyszínen 6.900 Ft
Hegyalja+SZÍN kombinált bérlet (március 16-tól június 30-ig) 22.900 Ft
Infó: www.hegyaljafestival.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei