2009. április 3.Árendás Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

MEDIAWAVE 2009 - Szabadság a paplan alatt

1969 - A szexuális forradalom alaptémával kerül megrendezésre idén Győrött a MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál. Az április 25-e és május 2-a közötti rendezvények "vérbő" és változatos zenei programokkal és ízléses, művészi megoldású erotikus filmekkel várjak az érdeklődőket.

A világ 78 országából összesen 1250 animációs, kísérleti, kisjáték- és dokumentumfilm nevezett a nemzetközi versenyprogramba, ahol idén először indulhattak egészestés nagyjátékfilmek is. Így láthatjuk többek között a Sundance Fesztivál fődíjasaként és a Cannes-i Fesztivál díjazottjaként induló A ping-pong királya című filmet is.

A MEDIAWAVE 2009 filmes szekciójának kiemelt vendégeként, idén Románia filmművészetével ismerkedhetünk meg mélyrehatóbban. A programot a művészi erotikus filmek mellett ErotikArt kiállítások, performance-ok és irodalmi felolvasások színesítik.

A zenei kínálatot minden tekintetben a sokszínűség jellemzi, a jazz, a blues, az ethno, a rock és az underground stílus kedvelői is kedvükre válogathatnak a kínálatból. Április 25-én este hétkor az Omar Sosa Trio nyitja a fellépők sorát, majd 22 órától a forró Argentin tangót játszó Astirelló veszi át a nézők szórakoztatását. Április 30-án a cool jazz élő legendája, Lee Konitz lép fel Minsarah nevű formációjával, őt követi Jamaaladeen Tacuma a Coltrane Configurations-szel. Április 26-án egész napos, ingyenes szabadtéri programok várják a fiatalokat a Civil Teraszon.

Május 1-én kerül sor a THANKS JIMI FESTIVAL elnevezésű, itthon eddig egyedülálló kezdeményezésre, amelynek lényege, hogy az eseményre jelentkező hazai és külföldi gitárosok minél nagyobb számban közösen adják majd elő Jimmy Hendriy Hey Joe című számát.

A nap egésze a blues jegyében telik majd, az est fénypontjaként fellépő TM Stevens & Shocka Zooloo Band pedig felejthetetlen pillanatokat garantál mindazoknak, akik hódolni szeretnének a dallamos és extravagáns heavy metal funk élvezetének.

A zenei workshopokban napokig fáradoznak majd a hazai és külföldi zenészek, hogy a zárókoncerten emlékezetes performance-ot, tudásuk legjavát nyújthassák. Így kerül össze az angliai Love Grocer, a győri reggae fiatal tehetségeinek számító Újkut HK-val, a tavalyi közönség kedvenc, a színházi elemekkel dolgozó, francia Pulcinella zenekar a Dzsindzsa magyar jazzformációval, a cseh dobos Pavel Fajt pedig ütősegyüttes élére áll, amíg Lewis Jordan amerikai Költő-szaxofonos Grecsó Istvánnal dolgozik majd a big band forma megújításán.

A Mediawave 2009 programjai a globális felmelegedésre és a környezettudatos életmódra is szeretnék felhívni a figyelmet. A témával kapcsoaltos filmvetítésekre, fotókiállításokra és konferenciára is sor kerül. A gyermekeket a térmoziban játék- és koncertfilmek várják.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei