2009. július 17.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

XX. Bukovinai Találkozások Nemzetközi Folklórfesztivál

2009. július 31. és augusztus 2. között huszadik alkalommal rendezik meg a Bukovinai Találkozások Nemzetközi Folklórfesztivált. A szervezők és a résztvevők közös célja a bukovinai értékek és a kulturális identitás ápolása. Öt ország, köztük Magyarország ad otthont a Bukovinából elszármazottak éves fesztiváljának.

Bukovina történelmi tájvidék, mely a mai Románia és Ukrajna határán fekszik. Létrejötte óta az etnikai sokszínűség jellemzi. Nemzedékeken át éltek egymás mellett románok, ukránok, németek, lengyelek, magyarok, örmények, szlovákok, zsidók és romák.

Az első Bukovinai Találkozások Folklórfesztivált 1990-ben rendezték meg, a lengyelországi Jastrowie-ban. Elsődleges cél az értékek és kultúra ápolása és más kultúrákkal való megismertetése. 2008 óta öt ország ad otthont a fesztiválnak: Lengyelország, Románia, Ukrajna, Magyarország, Szlovákia.

Idén huszadik alkalommal kerül megrendezésre a Bukovinai Találkozások Nemzetközi Folklórfesztivál. A programokat a lengyelországi Jastrowiéban és Pilában, a romániai Campulungban, a szlovákiai Turcanskie Teplicén (Stubnyafürdő), az ukrajnai Csernovicban, valamint Bonyhádon és öt környező kistelepülésen (Kismónyok, Kéty, Véménd, Kakasd, Hőgyész) tartják. A helyszínek és a résztvevő népek száma egyaránt Bukovina sokszínűségére, nyíltságára utalnak.

2009. július 31. és augusztus 2. között bukovinai népcsoportok együtteseinek bemutatóival, népművészeti kirakodóvásárral, felvonulásokkal, népzenével és borudvarral várja a látogatókat Bonyhád és környéke.

***


XX. Bukovinai Találkozások Nemzetközi Folklórfesztivál
Helyszín: Magyarország, Bonyhád, Kismónyok, Kéty, Véménd, Kakasd, Hőgyész
Időpont: 2009. július 31. - augusztus 2.
Bővebb információ: www.bukovina.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei