2009. július 29.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Reggae-ünnep Monorierdőn

Monorierdő ad idén helyt a Magyarország legnagyobb reggae eseményének, az LB27 Reggae Camp-nek. Július 29 és augusztus 2. között fellépnek a hazai és a külföldi reggae legnagyobb alakja, így öt nap fergeteges buli várható, vagy ahogy a szlogen szól: Öt nap Jamaika!

Több hétnyi vita, keresgélés és megfeszített munka után a Ladánybene stábjának sikerült megtalálni a megfelelő helyszínt a 2009-es reggae fesztiválnak. A Monorierdő mindössze negyven kilométerre van Budapesttől, a kempingben düböröghet teljes hangerővel a reggae és sátrazásra is van lehetőség. Nem csak a helyszín ideális, hanem a fellépők is megelőlegezik, hogy emlékezetes legyen a 2009 LB27 Reggae Camp. Az előző évek munkájában köszönhetően az idei fesztivál már teljes jogú, együttműködő tagja európai reggae közösségnek, ami egyfelől megtisztelő, másfelől jobb és jobb fellépőket jelent a reggae minden ágában. A buli minden nap hatkor kezdődik, addigra legalább ki lehet pihenni az előzőeket. Az első nap a bemelegítés, Sound System nap, ahol a legjobb DJ és MC-k alapozzák meg a hangulatot a sátorban, hogy az esetleges rossz idő se legyen akadály.

A második napon mutatós a fellépők listája, a KNOTTY HEADZ tagjai kamasz létükre nagyon érzik a ritmust. Őket követi este 10-kor az Irie Maffia Magyarország egyik legsikeresebb reggae zenekara, utána még inkább gyorsul a ritmus, a éjféltől a PASO révén a ska az úr. Aki bírja, annak utána még hajnalig szól a roots és a dub a sátorban.

A péntek a sztárvendég napja: a legendás Don Carlos Monorierdőn kezdi európai körútját. A jamaikai zenész a hetvenes években kezdte a karrierjét, azóta harminc albuma jelent meg, képviselve a reggae különböző ágait a dubot és dancehallt is, így mögötte elhomályosulnak az este további fellépői.

Agusztus 1-e talán a legváltozatosabb napja a Reggae Camp-nek, érkeznek a nemzetközi fellépők, köztük Mandingo Warrior, aki tavasszal a Riddim Colony-val karöltve már egyszer adott fergeteges koncertet az A39 hajón. De hazai és külföldi MC-k is fokozzák a hangulatot. Az este fénypontja így is a Ladánybene 27 bulija lesz, hiszen ők ilyenkor szervezőként beleadnak apait-anyait.

Az utolsó napra a különlegességek maradnak, többek között egy Marley 64 emlékkoncert, a Riddim Colony dub szekciója és a PASO speciális műsora az 50-es évek jamaikai zenéiből.

A nagyszerű koncertek mellett nem maradhat el a fesztiválról a reggae eszmei háttere sem, előadásokon, beszélgetéseken és filmvetítéseken lehet megismerkedni a rastafari vallással komolyabban, de lehet csak egyszerűen teázni, vízipipázni, megpihenni is. Így már csak a sátrat kell bepakolni és imádkozni a jó időért.

***


LB27 Reggae Camp
Helyszín: Monorierdő Kemping
Időpont: 2009. július 29 - augusztus 2.
Jegyárak:
5 napos bérlet: 13.500 Ft
Szerdai napijegy: 1.000 Ft
Csütörtöki napijegy: 3.000 Ft
Pénteki napijegy: 3.900 Ft
Szombati napijegy: 3.500 Ft
Vasárnapi napijegy: 3000 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
horvath otto 2009-08-02 21:05:16
nem tudok aludni ettol a szartol mar 4 napja
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei