2009. szeptember 1.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

FEZEN 2009 - Az utolsó nagy nyári fesztivál

Miután mindenki magához tért a nyári kómából, visszaérkezett a szabadságról, felvette a tárgyait az egyetemen, illetve túlélte az első két hetet az iskolában, még egy utolsót bulizhat Székesfehérváron a Fehérvári Zenei Napok ideje alatt. Lesz UDO és Paradise Lost, sok-sok magyar zenekar, és természetesen hamisítatlan fesztiválhangulat, idén utoljára.

2009-ben már nem a Bregyó-közben, hanem a helyszínt kinőve a Jüllich Glas Holding telephelyén kerül megrendezésre a Fehérvári Zenei Napok. Ennek a régi színhely közelében lakókon kívül a látogatók is örülhetnek, mert bár az új hely viszonylag távolabb van (aminek a problémáját egyébként a fesztivál-járatok indításával a szervezők meg is oldották), de sokkal több embert képes befogadni, nem is beszélve arról, hogy itt aztán nem kell majd lecsavarni a hangerőt este tízkor.

Az új helyszín tehát a Sóstói Ipari Parkban (Holland Fasor 8.) található, az M7 autópálya Siófok felé menő sávja mellett. A vonattal és a távolsági busszal érkezők a Fesztivál buszokkal juthatnak majd el a fesztivál területére, amire 100 forintért lehet jegyet váltani. Az autóval érkezők pedig őrzött helyen parkolhatnak majd a fesztivál területén.

A rossz idő sem befolyásolhatja a kiváló hangulatot, hiszen idén a nagyszínpadon kívül minden helyszín fedett lesz és ha idejekorán beköszöntene az ősz, akkor fűteni is fogják őket. A büfékben az árak egységesek lesznek, így például egy korsó csapolt Borsodit mindenhol 300 forintért ihatunk majd.

A lakókocsis kempingezés nem megengedett a fesztiválon, de ezen kívül a már jól ismert alternatívák közül lehet választani. Sátorozni lehet a 2000 négyzetméteres őrzött kempingben. A kollégiumi férőhelyekről, továbbá a környékbéli panziókról és szállodákról pedig a fesztivál honlapján lehet tájékozódni.

És a végére tartogattuk a legfontosabb információkat, nevezetesen a fellépőket, akiknek listáját látva idén sincs oka szégyenkezni a FEZEN-nek. A nagyszínpadon a hazai rock nagyságai, illetve egy angol és egy német kiválóság teszi tiszteletét. Előbbi csoportba tartozik például az Ossian, a Quimby, a Tankcsapda, a Republic, az Edda és a Kispál és a Borz, míg utóbbi alatt a Paradise Lostot és az UDO-t értjük.

A Media Markt Színpadon a hajnalban pörgető dj-k mellett lesz többek között Kowalsky Meg A Vega, Balkan Fanatik, Brains, PASO, Vad Fruttik, 30Y, Pál Utcai Fiúk, Heaven Street Seven, Zagar és Péterfy Bori & Love Band.

A HammerWorld színpadon lehetőséget biztosít a zúzásra sok más kiváló bandával egyetemben a Superbutt, az Insane, a Prosectura, a Kalapács, a Moby Dick, a Hétköznapi Csalódások, az Isten Háta Mögött, a Pokolgép és a Wackor.

A FEZEN-re összeállt Első Emelet a Baumit Tematikus Színpadon fog fellépni az utolsó estén, a pop napon. Ezen a helyszínen szeptember 10-én, csütörtökön, a Reggae/Ska napon a az Escape, az Irie Maffia, a Copycon és a Riddim Colony fog koncertet adni. Másnap a hip-hop kap főszerepet, így a nap folyamán egy gigászi, három órás allstars koncertet is kapunk az Animal Cannibals, Sub Bass Monster, a Hősök és MC Gőz fellépésével.

A Sláger Rádió Színpad felhozatala is sokaknak lehet csalogató. Bikini, Deák Bill Blues Band, AB/CD, Zorall, Junkies, Beatrice, P. Mobil, hogy csak néhányat említsünk a fellépők közül.

A fesztiválokról jól ismert JägerBar pedig hozza majd a nyár alatt megszokott programokat. Lesz itt Stand-up Comedy Badár Sándorral, Kőhalmi Zoltánnal ás Hadházi Lászlóval, de nem maradhat el a karaoke és a hajnalig tartó party sem. Aki nem akar tehát lecsúszni az év utolsó nagy nyári bulijáról, annak a megjelenés Székesfehérváron kötelező.

***


Fehérvári Zenei Napok (FEZEN) 2009 Fesztivál
Helyszín: Székesfehérvár, Ipari Park (Holland Fasor 8.), a Jüllich Glas Holding telephelyén
Időpont: 2009. szeptember 10-11-12.
Jegyárak: szeptember 10-ig a napijegy ára 3400 Ft, a háromnapos bérlet ára 8800 Ft. A helyszínen a napijegy ára 3500 Ft, a háromnapos bérlet ára 9000 Ft lesz.
Bővebb infó: www.fezen.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Kiccsjaszi 2009-09-18 23:27:06
A progi király volt,de a helyszín nem volt túl nyerő...sátrak 1máson...kövek meg mintha a holdon lennénk...
nem
regisztrált
Veszják 2009-09-17 13:53:26
Szerintem nagyon elrontották az "ottlétet", azzal, hogy hatalmas kövekkel szórták fel a terepet. Ne lehetett normálisan közlekedni. Zavaró volt, hogy egyik sátor a másik szájában volt.
nem
regisztrált
Sámánlady 2009-09-16 19:21:07
Fantasztikus volt sőt fenomenális. Tényleg nagyon ott volt. Tavaly is most és és jövőre is ;) ..
nem
regisztrált
Rockboszi 2009-09-14 07:46:46
NAGYON JÓ BULI VOLT MINDENKI MEGTALÁLHATTA A KEDVÉRE VALÓ ZENEKART!!! HA TEHETEM JÖVŐRE IS OTT LESZEK...SOK SIKERT!!!
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei