2009. szeptember 3.Szíjjártó Anita
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elő a fakanalakkal! - XIII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

Ha Tisza, akkor Szeged, ha Szeged, akkor halászlé. A híres szegedi halászlé hagyományának megőrzéseképpen rendezik meg - idén már 13. alkalommal - szeptember 3. és 6. között a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált. A halászléfőző-versenyen túl a rendezvény számos programmal és természetesen finomabbnál finomabb halételekkel várja a látogatókat.

A gasztronómiai fesztivál az "egyszerű" halfőző versenyből alakult át ilyen nagyszabású eseménnyé - a vendégek és a vállalkozó szellemű amatőr szakácsok legnagyobb örömére. A hangulat megtartása érdekében nincsenek tipikus helyezések, hanem jutalmul minden olyan résztvevő, aki hét évig kitartóan főz ezen a fesztiválon, egy-egy érdemrenddel - vas, bronz, gyémánt és a legmagasabb az örökös halfőző - gazdagodhat.

A fesztivál számos programot kínál azoknak az érdeklődőknek is, akikben nem buzog oly erősen a versenyszellem. A híres szegedi dómban jótékonysági hangversenyt tartanak, a vizet kedvelők vízi sporteseményeket, sárkányhajó-versenyt tekinthetnek meg, színpadi műsorokkal is szórakoztatják a nagyérdeműt, valamint a városi múzeumban halászati eszközökből, szakácskönyvekből rendeznek egy rövid kiállítást.

A három napig tartó rendezvény első napja, szeptember 3-a főként a berendezkedés időszaka, hiszen hatalmas terület ad otthont a fesztiválnak. Emellett azonban vízi színpadon country nóta szól, és a szegedi vendéglátósok már este 7 órától fogadják a vendégeket. Az oda látogató turisták pedig nap mint nap több mint 7000 adag halászlét fogyaszthatnak el.

Szeptember 4-én Bódi Guszti és a Fekete Szemek, valamint szegedi együttesek lépnek fel, s éjfélig nosztalgia diszkó várja a táncolni vágyókat.

Szombaton, azaz 5-én benépesül a partfürdő, s hatalmas vendéglővé alakul. Több mint kétszáz csapat süt-főz, s mindeközben színpadi műsorok teszik kellemesebbé a "munkát". A borászok felvonulása után az est a folk jegyében telik: a Kárpát-medence magyarságának népzenei produkciója színesíti a palettát, majd este táncház csábítja a vendégeket.

Az utolsó napon jön a várva várt finálé. Fellép többek között az Irigy Hónaljmirigy, szegedi cigányzenekarok húzzák a talpalávalót, ahol Bangó Margit és lánya is közreműködik. A fesztivált lézeres tűzijáték-show zárja.

Jó étvágyat és jó szórakozást!

***


XIII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál 2009
Helyszín: Szeged, "A Szögedi Híd alatt…"
Időpont: 2009. szeptember 3-6.
A rendezvény ingyenes.
Bővebb infó: www.halfesztival.hu/2009

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei