2009. október 3.B. Heppes Krisztián
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Pálinka- és Kolbászfesztivál - Rövid ital, hosszú kolbász, az a jó!

Ezt a kissé átalakított magyar közmondást választották mottójául a szervezők az október 8. és 11. között harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Pálinka- és Kolbászfesztiválnak. A rendezvénynek ezúttal is a Budai Várnegyed ad otthont, ahol a finom ízek mellett zenei programokkal is várják a vendégeket.

A Magyar Pálinka Marketing KHT. - a májusi Budapesti Pálinka Fesztivál után - idei második nagyobb rendezvényére kerül sor. A társaság 2005. decemberében azzal a céllal alakult, hogy népszerűsítse a magyar minőségi pálinkát a hazai és a külföldi fogyasztók körében. A korábbi pálinkafesztiválokhoz hasonlóan most is nagy volt az érdeklődés a gyártók között, így várhatóan 20 pálinkafőzde vesz részt a rendezvényen. A kiállítók különös hangsúlyt fektetnek a pálinkák megkülönböztetésére a hasonló szeszesitaloktól, és szívesen látják el vásárlási és fogyasztási tanácsokkal a gasztronómia szerelmeseit.

A remek főzetek kortyolgatása mellett remek kolbászokba haraphatnak a látogatók. Sőt, emellett azt is, megtudhatják, hogy miből készül az igazi kolbász, milyen fűszereket használnak a csabai és milyeneket a gyulai kolbászok készítői, illetve arra is választ kaphatnak, miként különböztethetik meg az eredeti, jó minőségű húskészítményeket.

A gasztronómiai élmények mellett a zene sem lesz elhanyagolható; a produkciók két színpadon is nyomon követhetőek lesznek. A magyar folk-, és jazzélet jeles képviselői mellett a könnyűzene iránt érdeklődők is találhatnak majd kedvükre valót. Fellép többek között Lajkó Félix, Szalonna és Bandája, a Pál Utcai Fiúk, az Empty Pubs, a Heaven Street Seven, valamint a Zuboly zenekar is.

Különlegesség lesz még, hogy a rendezvényt egy egyedülálló pálinkaszökőkúttal nyitják meg, amelyből a vendégek persze kóstolót is kapnak. A Budavári Nonprofit KHT-nek köszönhetően pedig a Halászó Fiú tava ezúttal pálinkával lesz tele.

A fesztivál kiváló alkalom arra, hogy a közönség megismerje a magyar pálinkákat és kolbászokat, azok több évszázados hagyományát. A speciális eljárás, a titkos összetétel teszi egyedivé a hazai termékeket, nem csoda, hogy világszerte a prémium márkák közé sorolják őket.

***


Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál
Helyszín: Budapest, Budai Vár - Savoyai terasz és Halászó Fiú terasz
Jegyárak: napi belépő - 1900 Ft; bérlet - 3300 Ft.
Bővebb információ: www.palinkaeskolbasz.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei