2009. október 19.Nagy Bori
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

EuShorts 2009 Rövidfilm Fesztivál

Idén a Toldi Mozi ad helyet a november 13-17. között megrendezésre kerülő EuShorts rövidfilm-fesztiválnak, ami Európa rövidfilmjeinek legjobbjait hivatott bemutatni. Olyan alkotásokat tekinthetünk meg a fesztiválon, amelyek kivívták a külföldi szakma és a közönség elismerését is, és amelyekkel Magyarországon eddig még nem találkozhattunk.

Ezek a művek hol egyedülálló humoruknak, hol megrázó komolyságuknak, hol pedig gazdag képi világuknak köszönhetik a sikert.

A fesztivál honlapján a következőket olvashatjuk: "A rövidfilmek joggal követelik az őket megillető részt a mozilátogatók táborából. Az EuShortsnál mi is úgy látjuk s tapasztaljuk, hogy ez a műfaj jobban illeszkedik mindennapjainkhoz. A popcornt gyorsabban rágjuk, drasztikusan csökken a koncentrációs képességünk és mindig valami újra szomjazunk. Az élet nagy pillanatait, igazságait és kérdéseit pedig remekül össze lehet foglalni öt percben is. Hidd el, öt perc alatt is eljuthatsz érzelmi csúcspontokra, megmártózhatsz az élet sűrűjében, megvilágosulhatsz, nevethetsz, sírhatsz."

Rövidfilmek iránt hazánkban viszonylag kevesen érdeklődnek, köszönhetően többek között annak, hogy kevés alkalom adódik a nagyközönségnek a rövidformákkal való találkozásra. Az EuShorts változatos és nívós programjával e hiány pótlására vállalkozik. A fesztiválon hét tematikus blokkba rendezve 13 ország közel ötven filmje lesz látható magyar felirattal. A 2009-es programban többek között a berlini díjazott Steph Green, a cannes-i nagydíjas Marian Crisan és a 2009-ben Oscar-díjat nyert Jochen A. Freydank munkájával is találkozhat a budapesti közönség.

***


EuShorts 2009 Rövidfilm Fesztivál
Helyszín: Toldi Mozi
Időpont: 2009. november 13-17.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei