2010. április 28.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

XIII. Pünkösdi Fesztivál - Csömöri Falunapok

Csömör majd 9000 ezer fős lakossága idén májusban is felbolydul és együtt mulat, sportol, eszik-iszik a Pünkösdi Fesztiválon. Az ünnepség természetesen nem zártkörű, így mindenkit szeretettel várnak a pest megyei községbe egy közös mulatozásra, egy kis május végi kikapcsolódásra.

Május 21-e, péntek igazán ünnepélyes hangulatban fog telni Csömörön, hiszen ezen a napon kerül majd átadásra a felújított Polgármesteri Hivatal, az új könyvtár, valamint a megújult Hősök tere is. Szintén ezen a napon nyílik majd a helyi alkotóművészek kiállítása. A tárlaton bemutatkozni kívánó csömöri művészeknek május 15-ig van lehetőségük arra, hogy néhány alkotásukat elvigyék a Petőfi Sándor Művelődési Házba.

A fesztivál hivatalosan ünnepélyes részének lezajlása után már csak a szórakozásról lesz szó. Ráadásul nem kevesebb, mint három napon át!

Szombatra az ország különböző tájairól érkeznek majd a folklór csoportok, hogy a helyiekhez csatlakozva szórakoztassák az egybegyűlteket. Ezen a napon még a HunKunDance Táncszínház, a Fix-Stim népzenekar, valamint az idei fonogram díjas, FABULA RASA műsorát is élvezhetik a Csömörre látogatók.

Ha már ott vagyunk, érdemes maradni vasárnapra is, főként, ha kisgyerek is van a társaságunkban. Hiszen május 23-án, vasárnap 11 órától az örökifjú Halász Judit lép majd a csömöri közönség elé. A Kossuth-díjas művésznő "Csiribiri" koncertje után óránként más-más események várják a szórakozni vágyókat. A délelőtt főként a gyermekeké lesz, de délutántól már a felnőttek is találnak majd maguknak programot: többek között élvezhetjük majd Bakacsi Béla és Kovács Kati retro koncertjét is.

A buli után levezetésül végigsportolhatjuk a hétfőt. Ezen a napon ugyanis izgalmas sportesemények: kerékpárverseny, horgászverseny, íjász- és harci játék-bemutató lesz a tóparton.

S ha mindez nem lenne elég, természetesen nem marad el a kézműves- és kirakodóvásár sem és idén is felállítják a sörsátrat, ahová bárki betérhet egy kis elemózsiáért.

***


XIII. Pünkösdi Fesztivál - Csömöri Falunapok
Időpont: 2010. május 21-24.
Helyszín: Csömör több pontján
Bővebb információ: www.psmhcsomor.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei