2010. április 30.Vető Viktória
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

6. Budai Gourmet - Bor és jazz napok

A hazai gasztro-kulturális élet legszínvonalasabb rendezvénye, a Budai Gourmet hatodik éve, 2010-ben május 6. és 9. között csalogatja vendégeit ínycsiklandó kínálatával, változatos kulturális programjaival immár a Budavári Palota panorámás teraszaira.

A bor és a jazz házasításába “marinírozott" izgalmas kulináris seregszemlén idén is a legjobb hazai ínyesmesterek, borászok, sajtkészítők mutatkoznak be, különös tekintettel az újsütetű Michelin-csillagos Costesre és a Bib Gourmand címmel büszkélkedő többi hazai étteremre.

Minden sikerre ítélt rendezvény életében bekövetkezik az a pillanat, amikor hosszú évek fejlődése után egyszerre megújult formájában jelenik meg a közönség előtt, már-már minőségi kategóriát vált." - tudtuk meg Haris Györgytől a rendezvény megálmodójáról. “A Budai Gourmet is kinőtte korábbi kereteit, és egy regionális rendezvényből indulva országos, sőt nemzetközi porondra lép. A megújulás leglátványosabb eleme a helyszínváltás: a Budai Gourmet a méltán népszerű Millenáris Parkot maga mögött hagyva idén átköltözik a Budavári Palota panorámás teraszaira."- tette hozzá a főszervező.

Az idei rendezvényen - a kulináris élménykavalkádon túl - kiemelt szerepet kap a bor és a jazz. A hegy levének szerelmesei a Budai Gourmet kiemelt vendégeként a Soproni Borvidékkel ismerkedhetnek meg. A Hűség Városából érkező poncichterek, azaz szőlősgazdák mellett természetesen egyéb tájegységek nedűit is ízlelhetik a vendégek, miközben a rendezvény színpadán fiatal jazzmuzsikusok adják egymásnak a mikrofont.

Idén a rendezvény szakmai jellegét is szeretnénk még jobban kidomborítani"- mondta a főszervező. “A nyitónapon kizárólagos szakmai napot tartunk, ahol tág teret biztosítunk a kereskedelem és gasztronómia döntéshozóinak a nyugodt kóstolásra, tárgyalásra, az új évjárat megismerésére. Másrészről a fogyasztói látogatók számára, a szórakoztató és zenei programok mellett folyamatos ˝szakmai˝ programokat biztosítunk: tematikus bor- és ételkóstolók, a színpadon érdekes beszélgetések a bor, a gasztronómia és a jazz világából, valamint a Borkollégium folyamatos programjai teszik majd felejthetetlenné ezt a néhány napot."

A belépődíj a látogatóknak: 2000Ft/nap, mely tartalmazza az elmaradhatatlan a Schott & Zwiesel kristály kóstolópoharat is. Bérlet ára 4 napra: 5000 Ft
Nyitva tartás: csütörtök: 14-18-ig csak szakma részére, 18-24 ig már a közönség részére is.
A további napokon: pénteken és szombaton 11 - 24-ig vasárnap 11-23-ig.

***


6. Budai Gourmet Fesztivál
Helyszín: Budavári Palota
Időpont: 2010. május 6-9.
További infotmáció: www.budaigourmet.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei