2010. május 2.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Balatoni Borok Fesztiválja 2010-ben is

2010. május elseje és másodika, Budapest, Erzsébet tér. Két nap, nyolc koncert és húsz borász. S hogy mi is rejlik emögött a felsorolás mögött? Természetesen a második alkalommal megrendezésre kerülő Balatoni Borok Fesztiválja, ahol kellemes környezetben még kellemesebb italokkal várják az érdeklődőket.

A Balatoni Borrégió hazánk kiváló adottságokkal rendelkező, ősidők óta kedvelt bortermő területe. A régió tradicionális szőlőfajtái között számos hungarikum, mint például a juhfark és a kéknyelű, és a népszerű világfajták - főként a bordeaux-i és burgundi fajták - is megtalálhatóak. A Balaton környékén termő borok sajátságos karakterrel bírnak.

A fesztivál elsődleges célja e régiónak és borainak minél teljesebb bemutatása és népszerűsítése. Aki ellátogat a hétvégén a budapesti Erzsébet térre, az húsz borász kiválóságait kóstolhatja meg. Persze nincs ital étel nélkül: a fesztiválon a borokat házi sajtokkal, pecsenye sültekkel és halászlével párosíthatjuk. A közönség kényeztetése végett a balatonfüredi Karolina Kávéház is a fővárosba érkezik, hogy zamatos teákkal és friss házi süteményekkel kápráztassa el a fesztivál közönségét.

A gasztronómiai élvezeteket fokozandó kiváló koncertek is lesznek a hétvégén. Fellép többek között a Kerekes Band és a Fabula Rasa is.

Igényes kulturális ajánlat, kiváló borok és finomabbnál finomabb magyaros étkek. Kívánhatunk-e ennél többet magunknak május első hétvégéjére?

***


II. Balatoni Borok Fesztiválja
Időpont: 2010. május 1-2.
Helyszín: Budapest, Erzsébet tér
Belépődíj: 1.500.- (a belépőhöz kóstoló pohár és welcome drink jár)
Bővebb információ: www.balatonborfeszt.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei