2010. május 9.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Szeged Város Napja - május 14-23.

1729. május 21-én Szeged városába fontos okirat érkezett meg, melynek nyomán a város népe saját kezébe vehette sorsa irányítását. Azóta minden évben megemlékeznek erről a napról és Szeged Város napján, sőt még a környező napokon is a programok kifogyhatatlan tárházával tisztelegnek a történelmi nap emléke előtt.

Természetesen most sem lesz ez másként: már május 14-én elkezdődik az ünneplés borfesztivállal, koncertekkel és sok ingyenes szabadtéri programmal.

Az idei Borfesztivál a maga tíz napjával az ünnepségsorozat egyik leghosszabb és valószínűleg leglátogatottabb rendezvénye lesz, melyen száz borász önti legféltettebb kincseit a látogatók poharába.

A fesztiválhangulat a hídivásár hétvégéjére éri majd el tetőpontját a Tisza-menti városban: megtelnek a szálláshelyek, a belvárosban egymást érik az utcai programok, s két napra vásározók, gyalogosok veszik birtokukba a Belvárosi hidat.

A Szeged Napja körüli események leglátványosabbja kétség kívül a Hídi vásár, az egyik legnagyobb hazai kézműves-seregszemle és -bemutató. Magyarországi illetve Kárpát-medencei mesteremberek kínálják majd szebbnél szebb portékáikat a Híd utcában és az öreg hídon.

Az ünnepségsorozaton program annyi lesz, hogy azt szinte képtelenség felsorolni, ehelyütt nem is vállalkozunk rá. Viszont mindenki figyelmébe ajánljuk a www.hidivasar.hu oldalt, ahol nemcsak a temérdek programból lehet mazsolázni, de a város forgalmát érintő változásokról is lehet tájékozódni.

***


Szeged Napja Ünnepségsorozat
Időpont: 2010. május 14-23.
Helyszín: Szeged több pontja
Bővebb információ: www.hidivasar.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei