2010. május 27.Erdős József
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tokaji Borok Fesztiválja 2010 - Újra a bor kap főszerepet Tokajban

Kiváló fehér borokkal és színes kulturális kavalkáddal várják a vendégeket a Tokaji Borok Fesztiválján május utolsó hétvégéjén. Az év első nagyrendezvényén idén is ellepik a pincészetek a város főterét és sétálóutcáját, hogy hűs nedűt kínáljanak a három nap alatt megszomjazó vendégeknek.

Hagyományosan a Polgármesterek Borának átadó ceremóniájával kezdődik a Tokaji Borok Fesztiválja. A különleges, limitált mennyiségben kiadott és kereskedelmi forgalomba nem kerülő hatszáz palacknyi 5 puttonyos aszút (2007-es évjárat) és a hatezer üvegnyi kései szüretelésű hárslevelűt (2009) a borvidék 27 településének vezetői veszik át ünnepélyes keretek között május 28-án, pénteken délután öt órakor Tokaj főterén.

A bor kiváló minőségéről persze a látogatók is meggyőződhetnek a helyszínen, ahol tizenkét helyi és egy egri borház kínálja termékeit egész hétvégén. A város sétálóutcájában a pincészetek mellett népművészeti bemutatók, kézműves vásár és különleges gasztronómiai kínálat is várja a látogatókat.


Tokaji Borok Fesztiválja


A fehér borok mellett a színes kultúra is főszerepet kap a tavasz utolsó hétvégéjén Tokajban. A három nap alatt folyamatosan zajlanak majd a programok a Kossuth téren felállított fesztiválszínpadon, ahol a helyi és határon túli hagyományőrző csoportok mellett koncertezik majd többek közt Ferenczi György és a Rackajam, az FG-4 (Illés/Fonográf emlékzenekar) és az egyik legismertebb Beatles tribute formáció, a The BlackBirds is.

A Paulay Ede Színházban pénteken Zséda ad koncertet, szombaton este pedig Kálmán Imre nagysikerű operettjét, a Marica grófnőt mutatják be. Az egykori zsinagógába (ma Kulturális és Konferenciaközpont) is a komolyzene barátait várják, ott vasárnap Chopin estet rendeznek.

Több új tárlat is megnyílik a hétvégén a város kiállítótermeiben, a múzeumban pedig az érdeklődők az egykori Tokaji vár feltárt régészeti leleteit is megtekinthetik.

***


Tokaji Borok Fesztiválja
Helyszín: Tokaj, több helyszínen
Időpont: 2010. május 28-30.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei