2010. június 8.Nagy Szabolcs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Thanks Jimi Fesztivál - Összeáll a legnagyobb zenekar

Magyarország legnagyobb zenekara áll össze június 21-én Budapesten, a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán a gitárosok ünnepének számító Thanks Jimi Fesztiválon. A népszerű magyar zenészekből álló alkalmi formációhoz bárki csatlakozhat, hogy a Hey Joe című szerzemény előadásával tisztelegjen Jimi Hendrix előtt.

Második alkalommal rendezik meg Budapesten a nemzetközi szinten rangos eseménynek számító Thanks Jimi Fesztivált, ahol a zenét valóban közösségi élményként tapasztalhatják meg a látogatók. Június 21-én, A zene ünnepén többszáz gitáros jön össze, hogy Magyarország legnagyobb zenekaraként előadják Jimi Hendrix klasszikusát, a Hey Joe-t.

- Zenélni jó, sokan zenélni még jobb, nagyon sokan a legjobb - mondta Kovács Tamás, az ingyenes Thanks Jimi Fesztivál főszervezője. - Szeretnénk, ha lenne egy olyan nap, amikor bárki együtt zenélhet azokkal az ikonokkal, akiket hősként tisztel, felfedezve ezáltal az önkifejezés egy újabb lehetőségét.

A Thanks Jimi Fesztivál ötlete Leszek Chihonskitól származik. Lengyelország egyik legnépszerűbb bluesgitárosának kezdeményezésére 2003-ban valósult meg először, akkor összesen 588 gitáros pengette közösen Jimi Hendrix Hey Joe című balladáját Boroszló főterén. A rendezvény azóta átlépte a határokat és nemzetközi rangra emelkedett: Detroitban, Chicagoban és New Yorkban is tartottak már közös gitározást. Idén több mint hétezren csaptak a húrok közé a lengyelországi eseményen, mely összesen harmincezer látogatót vonzott. A Thanks Jimi Fesztiválnak köszönhető, hogy Boroszló 2014-ben Európa kulturális fővárosa lesz.

Az érdeklődés Magyarországon is jóval nagyobb a tavalyihoz képest, de még lehet jelentkezni a közös gitározásra az eljovokjimi@gmail.com , illetve, ha valaki az erősítőjét is hozza, az aramotjimi@gmail.com e-mail címen akkreditálhat. Idén többek közt Póka Egon, Alapi István az Eddából, Lukács Peta a Bikiniből, és Patai Tamás a Republicból is részt vesz az össznépi zenélésben. A fesztiválsorozat ötletgazdája, Leszek Chihonski is ellátogat a rendezvényre.

Ezen felül az egynapos rendezvényen közel 20 zenekar ad koncertet, többek közt az Üllői Úti Fuck, a Blind Myself, a Maszkura és a Tücsökraj és az ef Zámbó Happy Dead Band.

Kapunyitástól kezdve hangszer- és hangtechnikai kiállítás várja a megjelenteket 350 négyzetméteren. A Hangszeresek Országos Szövetségének szervezésében felállított standokon - ugyanúgy, mint a Hangfoglaláson - minden kipróbálható, így a gitárok, az effektek, a mikrofonok és a hangosítási eszközök is.

A tokaji Heidrich Pince speciális - sorszámmal, fotóval és idézetekkel ellátott - borokkal készül a Thanks Jimi Fesztiválra, ily módon tisztelegve a legendás gitáros előtt.

***


Thanks Jimi Fesztivál
Helyszín: Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpad
Időpont: 2010. június 21.
További információ: www.thanksjimi.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei