2010. június 12.Brávácz Alexandra
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Budapesti Nyári Fesztivál - Programajánló június 14-től 20-ig

Június harmadik hetében is változatos programokkal várják a színház és a koncertek szerelmeseit, kicsiket és nagyokat egyaránt a Budapesti Nyári Fesztiválon. A nagy sikerre való tekintettel a Szegény gazdagok ezen a héten újra megtekinthető, valamint két Centrál Színházzal való közös előadás, egy mesejáték és egy gálaműsor is helyet kapott az eheti repertoárban.

Június 17. csütörtök - Central Park West
A Városmajor harmadik "Pest Budára költözik" állomása egy fergeteges vígjáték egy felvonásban, Woody Allen tollából, amely mi másról is szólhatna, mint az amerikai mindennapok abszurditásáról, erősen keverve - a néhol már-már - fekete humorral. A téma pedig, a maga nemes egyszerűségével, a nagybetűs, mégis kisszerű ÉLET szerelemkálváriával, szeretőkkel, felszarvazottal, felszarvazóval és persze boldogtalan, kapuzárási pániktól hajtott házastársakkal, mindazokkal, akik nélkülözhetetlenek egy igazi Woody Allen darabból. Rendező: Puskás Tamás; főbb szerepekben: Básti Juli, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Gesztesi Károly, Puskás Tamás és Radnay Csilla

Június 18. péntek
- XV. Duna Karnevál Gála
Nemzetközi Multikulturális Fesztivál a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon közel 400 művész közös előadásában. A "hagyomány és korszerűség" mottó köré szerkesztett látványos gálaműsor híd a táncok láncfolyamán, nemzetek és kultúrák összekötője a színpadon.

Június 19. szombat
- Szegény gazdagok
Új magyar musical, amelynek világpremierje van a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A Szabad Tér Színház és a József Attila Színház közös produkciója Jókai Mór regénye alapján, Nagy Viktor rendezésében, Kocsák Tibor és Miklós Tibor dalaival kerül a nézők elé. Izgalmas bűnügyi történet és romantikus regény is egyben, amely nemtől és kortól függetlenül magával ragad mindenkit, s nem utolsó sorban remek lehetőség arra, hogy aki nehezebben rávehető az olvasásra, az se maradjon le az élő személyről mintázott Fatia Negra történetéről. A sikert Jókai szellemisége, a csodás dallamok és a fergeteges szereplőgárda garantálja, akik között olyan nevekkel találkozhatunk, mint Zöld Csaba, Krassy Renáta, Ullmann Mónika, Puskás Péter vagy éppen Zentai Márk, a közönség egyik új kedvence, aki dramatikus környezetben most látható először.

Június 19. szombat
- A 88. utca foglyai
A "Pest Budára költözik" program végállomásaként a gazdasági válság emberre gyakorolt hatása elevenedik meg a Városmajori Szabadtéri Színpadon egy Kern András- és Básti Juli-féle hihetetlen vígjátékban. A főszerepben Mel és Edna, akiknek élete fenekestül felfordul, amikor a férj hirtelen az utcára kerül, s ezzel beüt az egzisztenciális krach a házaspár életébe, amelyet fergeteges humorral boncolgat a szerző, Neil Simon, minden idők egyik legsikeresebb forgatókönyvírója (Furcsa pár, Mezítláb a parkban stb.). A fanyar iróniával fűszerezett szellemes dialógusok által nem csupán egy New Yorkban élő házaspár életébe pillanthatunk be, de megismerhetjük a 88. utcát is és a házat, amelyben nincs lift - s persze főhőseink a 14. emeleten laknak -, ahol a vízszolgáltatás éppen szünetel, a kutyák pedig éjjelente koncertet adnak mindenki örömére. A Centrál Színházzal közös produkció érdekessége, hogy a két főszereplő, Básti Juli és Kern András ebben a darabban játszottak először együtt a színpadon.

Június 20. vasárnap
- Pinkó és a szegényember: A Városmajori Szabadtéri Színpad animációs, maszkos, szabadtéren is előadható játéka, bukovinai székely népmese alapján.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei