2010. június 12.Majsa Barbara
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

EFOTT 2010 - Egyetemisták, főiskolások Pécsett gyülekezzetek!

Július 13-18. között rendezik meg az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját, az EFOTT-ot. A minden évben más helyszínt birtokba vevő fesztivál 2010-ben Pécset és Orfűt veszi be. Az évről-évre növekő színvonal most is biztosítva van, hiszen számos nagysikerű hazai zenész teszi tiszteletét Baranya megyében.

Pécs idén igazán impozáns helyet foglal el Magyarország és egyben Európa kulturális életében, mivel egyrészt Európa Kulturális Fővárosa, másrészt az EFOTT helyszínéül szolgál. Vujity Tvrtkot, Pécs egyik nagykövetét nagyfokú büszkeség tölti el, hogy idén szeretett szülővárosában találkoznak a felsőoktatású intézmények hallgatói. A riporter bízik abban, hogy a megyeszékhely nemcsak az ott élőket, hanem egész Magyarországot képviseli a külföldiek szemében, az EFOTT pedig továbbépíti a város imázsát.

A sajtótájékoztatón a televíziós személyiség mellett felszólaltak a legfőbb attrakciói a találkozónak. A Ladánybene 27 tagjai különlegességgel készülnek, mivel idén ünneplik a huszonötödik születésnapjukat. Ennek nagy örömére az Orfűi patak partján egy egész napot szentelnek a szervezők a reggae-nek. A nulladik napon fellép a hazai reggae szféra színe-java, az estét pedig a fenomenális LB27 jubileumi koncertje zárja majd. A tagok elmondták, hogy még ennek ellenére sem a múltnak, hanem a jelennek, illetve a jövőnek élnek. Bodnár Tibor szavait idézve: "Küldetéseink vannak."

Az EFOTT második napján Ákos nagyszabású koncertjén bulizhatnak majd az egybegyűltek. A zenész hatalmas színpadi show-t ígér, amin a régi dalok újrahangszerelt változataival, illetve az április 6-án megjelent Szindbád dala című maxi cd számaival találkozhatnak a rajongók. Kovács Ákos elmondta, hogy erre a fesztiválra is úgy készül, mint az összes többire, ugyanis egyik rendezvénnyel sem szokott kivételezni: “Ha hívnak, megyek." Azt is elmondta, hogy általában azokra a koncersorozatokra látogat el, amelyeken nem szabják meg, hogy milyen zenét játszanak bandájával; az EFOTT pedig pont ilyen. Ákos tehát nem finnyás a pletykával ellentétben, inkább csak minőségre törekszik.

A volt bonanzáson kívül a hazai rock élet funkosabb képviselője, a Magna Cum Laude is ellátogat a pécsi dübörgésre. Mező Mihály egy melankolikusabb, lassabb koncertet ígér, tulajdonképpen olyan igazi Magna Cum Laude hangzásra számíthatunk. Mint megtudtuk, számukra azért különleges az EFOTT, mert ezen a fesztiválon léptek fel először nagyszínpadon. Dicsérte a szervezőket, akik felismerték, hogy vannak már akkora zenészek, hogy megérdemlik a legnagyobb színpadot is.

Ezzel a gondolattal át is ugorhatunk az EFOTT motorjaihoz, a szervezőkhöz, akik minden évben azon fáradoznak, hogy a színes kulturális paletta mellett egy igazán minőségi eseményt hozzanak össze. A fesztivál főszervezője elmondta, hogy 2010-ben több újdonsággal várják a nagyérdeműt. A házigazda ugyan a Pécsi Tudományegyetem lesz, de a tényleges helyszínt Orfűn rendezik be, ennek ellenére a városban is rengeteg programmal várják az érdeklődőket.

A “nyárfaló kampány" keretén belül pedig egy lelkes csapat sorra járja a fesztiválokat, így ez EFOTT-on is buliznak egy hatalmasat, hogy aztán blogon dokumentálják azt, ezáltal terjesztve az esemény hírnevét.

Ahogy láthatjuk az egyhetes mulatozás számos programot ígér, amelyek biztosítékai lehetnek a még több résztvevőnek. 1976 óta évről-évre nő a látogatottsága az EFOTT-nak, amely leginkább az utolsó három év folyamán ugrott meg. Talán idén sem lesz ez másképp, mivel az említettek mellett fellép a Quimby, a Kispál és a Borz, illetve Dévényi Tibi bácsi is. Ha pedig egy kis csöndre vágyunk a nagy parti közepette, átugorhatunk Villányba a barátokkal bort kóstolni. Nem is kell ennél több: EFOTT, csak szabadon!!!

***


EFOTT - Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója
Időpont: 2010. lúlius 13-18.
Helyszín: Pécs-Orfű
Jegyek még kedvezményesen vásárolhatók.
További információk: http://www.efott.hu/ oldalon

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei