2010. június 19.Baráth József
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Másfél hét a kultúra jegyében - Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

Idén immáron 22. alkalommal rendezik meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán a határon túli és hazai színházak találkozóját. A színházi előadások mellett változatos, kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló szórakoztató programok is várják az érdeklődőket a fesztivál ideje alatt.

A gazdag programot felvonultató esemény tavaly keresztelkedett át Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljára, előtte Határón Túli Színházak Fesztiválja néven vonzotta az érdeklődőket. A nyitó előadás az Újvidéki Magyar Színház társulatának Az ember tragédiája volt június 18-án, 18 órakor, a fesztivált pedig a budapesti József Attila Színház művészeinek tolmácsolásában Ron Aldridge darabja, a Csak kétszer vagy fiatal zárja június 26-án, 19 óra 30 perces kezdéssel.

A kilencnapos eseményen naponta átlag három-négy program közül választhat az érdeklődő, az előadásoknak a kisvárdai Várszínház, valamint a Művészetek Háza ad helyet. Klasszikus és modern darabok egyaránt helyet kaptak; csak néhány ezek közül: a sepsiszentgyörgyi M Stúdió a Hamlettel érkezik, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Mihály Társulata pedig A döggel. A Komáromi Jókai Színház az Anconai szerelmesekkel, a Csíkszeredai Csiky Játékszín Molnár Ferenc Liliomával, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata a Három nővérrel (Csehov darabját a komáromiak is előadják), a Kassai Thália Színház a Valahol Európában című musicallel érkezik. Temesvár Csiky Gergely Színháza Ájlávjú című előadásával, Szabadka Kosztolányi Dezső Színháza pedig a Szardínia című darabbal képviselteti magát - a sort még lehetne folytatni.

A szervezők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a színházi előadások mellett a kísérőprogramok is minél színesebbé tegyék a fesztivált. A gyerekeket bábszínházi előadások várják, a penyigei asszonyok a találkozó egész ideje alatt gasztronómiai bemutatót tartanak, emellett népművészeti kiállítás és vásár várja az érdeklődőket június 18-19-én. Június 19-én Fábry Sándor műsora Badár Sándorral, 20-án Mobilmánia koncert, a kora délutáni előadások előtt pedig az Amawas indián együttes gondoskodik a hangulatról.

A hangsúly azonban változatlanul a színházi előadásokon van: a Kisvárdára leutazó színházbarátoknak olyan gazdag élményben lehet részük, amit csak egy Kárpát-medencét átfogó körutazással pótolhatnának az év bármely más hónapjában.

A fesztivál részletes programja ezen a címen található.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei