2010. július 14.Szuszu
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Balaton Sound 2010 - Az első nap

A negyedik alkalommal megrendezett Balaton Sound idén július 8-án, a csütörtöki nappal vette kezdetét. Vonatra fel hát, és irány Zamárdi! Az állomástól 10-15 perc séta és meg is érkezünk felmálházva a jegykiváltó helyekhez. Az pedig, ha valakinek szakmai jegye van, nem feltétlenül jelent gyorsabb előrejutási lehetőséget.

Miután büszke tulajdonosaivá váltunk három karszalagunknak, irány a kemping, és a fincsi 40 fokos sátorverés. Útközben végighaladhattunk a fesztivál területén, felmérve a különböző színpadokat és egyéb szolgáltatásokat nyújtó egységeket. Fő pozitívum a külön kemping hely, és a kultúrált zuhanyzók, ahol egységesen langyos víz volt beállítva, ami nem fogyott ki. Ez a fesztiválokon elég nagy kincs. Sikeres sátorverés után első dolgunk valami hűsítő nedűbe markolás volt. Az italkóstolás során arra eszméltünk, hogy normál árban juthattunk a számunkra népszerűbb /sör-bor/ folyadékokhoz. A kajaárak is ilyen irányban mozogtak, persze, mint mindenhol és mindenben itt is találhattunk túlzásokat.

Sétánk során az egész fesztivál területét zene lengte körül, és hihetetlenül felemelő érzést nyújtott a karnyújtásnyira lévő Balaton, mindamellett a tihanyi kilátás és maga a tudat, hogy bármikor csobbanhatunk egyet. Jó érzéssel töltött el az is, hogy napközben mindenki a strandon múlatta az időt, és 90%-ban fürdőruhás-törölközős emberek jöttek szembe a kis utakon, ergo nem a trendi haj és ruha volt a lényeg, ami estére természetesen megváltozott. Néhány izmozó úriember és szilikonos hölgyemény parton történő vergődését nézhettük végig, de ők igazából nagyon jól elszórakoztatták egymást, a többi fürdőző ember pedig élvezte a strandolás nyújtotta örömöket, a napot, és a közben szóló zenét.


Heineken Balaton Sound


A színpadokon pedig már 3 órától beindult az ütemre való testgyakorlatok sora. A Nagyszínpadon 6-tól az Erik Sumo Band húzta el a nótánkat, balkáni hangulatot teremtve, ami jól illett a vízparti fesztivál hangulatához, kellemes felvezetést és kikapcsolódást nyújtva ezzel. Utána következett volna a Klaxons, de az elmaradt, valamelyik bandatag rosszulléte miatt. A két koncert között a T-Mobile Teraszon a Singas Project játszott Berger Dalmával a mikrofon mögött.

Este 10-től a Pet Shop Boys csapott a billentyűk közé. Nagyszínpadon vagyunk ismét a hangulat eszméletlen, több értelemben is, de összességében egy kellemes koncertet láthattunk és táncoltunk végig. Hajnali 1-től Sven Vath-re pattoghatott a tömeg a Burn Arénában, majd jött Paul Oakenfold, aki a világ egyik legfontosabb Dj-jeként befolyásolja a progresszív zenét, és aki ide a Pop Killer névre hallgató új albumával érkezett.


Pannonia Allstars Ska Orchestra


Korábbi időpontokban megtekinthettük még a hazai Colorstar zseniális képi és hangi előadását. Őket követte Berlin legjobb bulizenekarának kikiáltott Rotfront.

Az est további részében különböző dj-k szolgáltatták a talp alá valót hajnalig. Miután 4-5-6-körül elcsendesült a fesztivál területe, marad olyan 2-3 óra az alvásra, ugyanis onnantól arra kelt fel a jónép, hogy az ingyenszaunában úszkál a több liter izzadtságban, és oxigénhiányosra szívta a pici agyát, azaz gyors kelés, sátor ajtó feltépés és kifekvés az árnyékra. Aztán, amikor konstatáltuk, hogy előttünk van az egész nap, kerestünk valami élelmet és hideg vizet az arcunkba, aztán a törölközőnek helyet a víz szélén, ahol partra vetett bálnaként tömörültek az emberek a néhol fellelhető árnyék hűsében. De miután sikerült helyet vadászni, csobbanhattunk is. Hihetetlenül jóleső érzés a viszonylag hideg vízbe való csobbanás.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei