2010. július 17.Szuszu
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Balaton Sound 2010 - A negyedik nap, búcsú a Soundtól

A 2010-es Balaton Sound Fesztivál negyedik, és egyben utolsó napjára ébredeztünk. Az emberek a végkimerülés szélén, ismét árnyékban pihentek. Páran már elkezdtek sátrat bontani, és hazafelé menetelni. És itt nem feltétlenül a napijegyesekre gondolok.

Korábbi órákban Varga Zsuzsa szórakoztatta a tömeget, érdekes formációjával. Kellemes színfoltként voltak még jelen a Korai Öröm "színeiben felvonuló", többek között pszichedelikus ethno-t városi népzenével vegyítve játszó banda. 1990-től tevékenykednek és az összes hazai fesztivál oszlopos tagjai. Természetesen ennyi idő alatt a külföldi fesztiválokon is elég otthonosan érzik már magukat.
Későbbi órákban a szintén magyar, elektronikus zenét játszó Neo szórakoztatott minket. A rockosabb vonal felé való átevezésük is jól megfért az elektroval, lásd külföldi bandáknál: Massive Attack, Goldfrapp, Ladytron.

Mindeközben a Nagyszínpadon igazi bárzene, jazz-el vegyítve világzenei vonalon, francia honból. Kiszakít a szürke hétköznapokból, és teljesen ellazít. Ehhez a Balaton part, egy koktél /Martini/, tökéletes hangulatot szolgáltat.David és Stephen Dawaele, 2ManyDj’s néven a kétezres évek eleje óta foglalkoznak nagyszabású bulik lebonyolításával, amit most a Balaton Sound-on is bizonyíthattak. Mások mellett a belga testvérpár alkotja a Soulwax formációt. Híresebb mixek: Röyksopp- Eple, Peaches- Fuck The Pain Away, ezek mellett Soulwax slágereket is hallhattunk; Justice - Gorillaz - Daft Punk.

A fesztivál utolsó Nagyszínpados fellépője Jamiroquai, a londoni acid jazz zenekar volt. Annyira sosem volt kedvenc, nyílván ő is abba a kategóriába tartozik, hogy vagy szereti az ember, vagy nagyon nem. A tőle már megszokott stílust és zenei világot nyújtotta most is, azoknak, akik szertik, azoknak nem volt rossz.Pár órával később a T-Mobile Teraszon Dennis Ferrer, a New York-i Dj soulmotívumokkal lágyított house zenéje mozgatta meg a rajongókat. Az est hátralévő részében, az elmúlt napokhoz hasonlóan a buliteraszokon lehetett még lépegetni, és búcsúztatni a fesztivált.

Pár óra alvás után, ez a reggel más volt, mint a többi. Nehezebb, izzadósabb, és sokkal fáradtabb, ami sokban nehezítette a pakolás, sátorösszerakás folyamatát. Ami után még egy jó kis vonatút is előttünk állt, és minél később indult az ember fia, annál melegebbre, és több emberre számíthatott, magyarul még a vonaton sem tudott kényelmesen hátradőlni, hogy megpihentesse fáradt csontjait.
Hazaérés után a fesztiválnak és a víznek áldásos hatásából adódóan, minimum egy hétig lehetne aludni, a jóval kényelmesebb ágyacskánkban. És aki ezt meg is teheti, azt nem szeretném megismerni!

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
magnet 2010-08-04 12:30:54
Hát öreg, ez a beszámoló elég langyosra sikeredett, semmi nem jön át a hangulatból. Ennyit a programfüzetből is megtudhattam volna. Még szerencse, hogy nem együtt buliztunk, mert akkor most visszakérném a napijegyem árát!
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei