2010. október 19.Czékus Mihály
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Szegedi Jazz Napok 2010 - Világsztárok a dél-alföldi megyeszékhelyen

A sok éves tradíciót követve 2010. november elején, a dél-alföldi megyeszékhelyen, Szegeden adnak egymásnak randevút a jazzvilág jeles külföldi és hazai képviselői. A két napos rendezvény keretében hat plusz egy koncertet hallhat az érdeklődő közönség.

A hosszú évek során kialakult szokásnak megfelelően a fesztivál első napját szegedi illetve szegedi kötődésű muzsikusok nyitják. Amíg pénteken jó részt Takó Lajos tanítványaiból álló Dél-Alföldi Ütőegyüttes kezd, addig szombaton este a Dés András Quartet-je lép elsőként színpadra. A folytatásban a nemzetközi színtéren is magasan jegyzett előadóknak örülhet a közönség, hiszen az első estén a világ egyik legjobb trombitásának tartott - leginkább Miles Davis egyetlen tanítványaként ismert - Wallace Roney lép fel a kvintettjével, őt pedig a hazai jazz klubok egyik legkedveltebb énekese, a kubai származású Elsa Valle követi. Az első napon lesz egy ráadás koncert is, amelynek keretében Magyarország legkreatívabb jazzdobosát, Baló Istvánt hallhatják az érdeklődők, aki a zenészbarátai társaságában lép fel valamivel éjfél után.

A második nap is bővelkedik zenei ínyencségekben, ugyanis Dés András együttese után a várhatóan nagyon izgalmas produkcióval előálló Vinx - Davis "Fingers" Haynes kettős lép a közönség elé. Az előbbi muzsikusról annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy Sting kulcsembere volt a Soul Cages és az MTV Unplugged időszakban. A Davis "Fingers" Haynes nevet pedig elegendő begépelni a YouTube-on és máris szem és fültanúi lehetünk az ördögi kezű dobos produkciójának. Amit egyébként eddig közel 1,5 millió alkalommal tekintettek már meg.

A szegedi jazzünnepet egy nagyon érdekesnek ígérkező produkció zárja. A Sleeping Camels névre hallgató nemzetközi world-jazz formáció mindössze egy évvel ezelőtt alakult, méghozzá spontán módon egy nemzetközi jazzfesztiválon. Mivel az izraeli, elefántcsontparti, lengyel, magyar, francia és szerb tagokból álló zenekarnak a földrajzi távolságok miatt nincs sok lehetősége a közös gyakorlásra így a koncertjeiken jelen lévők mindig egy megismételhetetlen "hangvarázslásnak" lehetnek fültanúi.

***


Szegedi Jazz Napok 2010
Időpont: 2010.11.05-06. (péntek-szombat) 19:30h
Belépők: 3.500,-Ft/nap illetve a két napra érvényes bérlet: 5.000,-Ft
Internetes jegyvásárlás:
www.interticket.hu
www.ticketportal.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei