2010. december 5.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ska-Reggae Fesztivál Győrben

A nagy zenei fesztiválok időszaka inkább a nyár, de a vérbeli reggaa muzsika képes a legzordabb télbe is napsütéses hangulatot varázsolni, például december 9. és 11. között Győrben, ahol a 4. Ska-reggae Fesztiválon három nap alatt fellépnek a magyar reggae meghatározó együttesei, közöttük a Ladánybene, a PASO és a Copy Con.

A reggae a napfényes Jamaika zenéje, de nagy népszerűségnek örvend Magyarországon is. Immár negyedszer nem csak nyáron rendeznek zenei fesztivált a műfajnak, hanem a zordon télbe is így visznek felüdülést. Az idei győri Ska-Reggae Fesztivált december 9-11. között rendezik meg, helyszíne az Egyetemi tér. A fellépők között van a magyar reggae élet pár meghatározó együttese, akik a jó hangulatért is mindig felelnek. A Ladánybene 27 húsz éve megkerülhetetlen a reggae hazai történetében, rengeteget tettek a műfaj népszerűsítéséért, és legfőképp garantáltan nagyszerű bulit tudnak csinálni. Az LB27 december 10-én, pénteken este tíztől koncertezik a ska-reggae fesztiválon.

A szolnoki Copy Con a reggae egy válfaját, a raggát űzi magas szinten, és szinte elsőként Magyarországon. Minden komolyabb fesztiválon jelen van, hogy maradhatna ki a győri fesztivál, ahol vasárnap este tízkor lép fel. Ahogy a nevéből is adódik, a 4. Ska-Reggae Fesztiválon Jamaika másik tradicionális zenei stílusa, a ska is teret kap. A PASO rövid idő alatt lett meghatározó zenekar hazánkban, első nagylemezét is a legnevesebb amerikai ska kiadó jelentette meg, a megszokottan pörgős és táncos koncerttel a PASO pénteken tíz órától jelentkezik. A fesztiválon fellép a legnagyobbakon kívül a tatai Csizmáskandúr, a hazai pályán mozgó győri LK-Beat, a The Bootz Bros reggae-dancehall muzsikával és persze még sokan mások.

A 4. Ska- Reggae fesztiválra a napi belépő elővételben 1400, a helyszínen 1900 forint, a bérlet 3600 illetve 4600 forint. A vidékről érkező reggae rajongók számára a szállás is megoldható,a közeli kollégiumban lehet szállást foglalni, bár a háromnapnyi pörgős zenélve a fesztivál nem az alvásról, hanem a télbe csempészett nyárról szól majd.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei