2011. február 15.Szandtner Veronika
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Holdújévi Gálaműsor az ELTE Konfuciusz Intézettel

2011 február 16-án, szerdán 18 órától az Uránia Nemzeti Filmszínházban (1088 Budapest, Rákóczi út 21.) köszönti a Holdújévet az ELTE Konfuciusz Intézete. Immár hagyománynak tekinthető, hogy az ELTE Konfuciusz Intézete minden év februárjában színes, jelmezes show-műsorral köszönti a kínai Holdújévet.

Február 16-án színes gálaműsorral köszönti a kínai Holdújévet, vagyis a Nyúl évének beköszöntét az ELTE Konfuciusz Intézete, valamint a kínai kultúra iránt érdeklődő közönség. Az ünnepségen a Tianjin Egyetem Peiyang Művészegyüttese, énekesek, táncosok és zenészek gondoskodnak a hamisíthatatlan kínai hangulat megteremtéséről. A gálaműsor nyilvános, jegyek korlátozott számban még igényelhetők az ELTE Konfuciusz Intézetben (1088-Budapest, Múzeum krt. 4/F).

A Nyúl évében egyébként országszerte több gálaműsor is lesz a tavasz folyamán. Április 27-, 28-, 29- és 30-án először Budapesten, majd Kecskeméten, Szegeden és Debrecenben varázsolja a közönség elé a pekingi opera világát Sun Ping művésznő és társulata. A művésznő és társulatának előadásában híres operarészleteket hallhat a közönség, amelyeket a színjátszás, zene, tánc és harcművészeti elemek együttese tesz még színesebbé.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei