2011. február 18.bb
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

V. Nyírbátori Reneszánsz Farsangi Felvonulás

5. alkalommal lesz karneváli mulatozástól hangos Nyírbátor, február 25-én ismét megrendezésre kerül a Nyírbátori Reneszánsz Farsangi Felvonulás. A menet a Kulturális Központ előtt gyülekezik majd. A népes forgatag, élükön a Garagulya Gólyalábas komédiás kompániával, a Szentvér utcán keresztül vonul át a Báthori Várkastély kertjébe, ahol megkezdődhet a reneszánsz farsangi mulatság.

A várkastély szabadtéri színpadán mindenki megmutathatja díszes jelmezét a tél temetésére összegyűlt közönségnek. Az egyéni és csoportos maskarások bemutatkozása után kezdetét veszi a meghirdetett jelmezverseny. A látványos, szellemes maskarákat és az elbeszélő, verses, zenés, táncos produkciókat a szakavatatott zsűri értékeli majd. Végül idén is máglyára kerül a Kiszebábu, amelynek elégetése a babona szerint megszabadítja az embereket minden bajtól és a tél elűzését szimbolizálja.

Az Európai Unió "Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan" jelmondatával azonosulva az idei farsangi felvonulás keretében a "Vadállatok reneszánsza" fantáziaszlogenünkkel az állatvédelem jelentőségét hangsúlyozzák. Arra buzdítják a jelmezes felvonuláson résztvevőket, hogy a reneszánsz ihletésű jelmezek mellett állatbőrbe is bújjanak.

A sikeres felkészülés érdekében februárban kézműves foglalkozást is rendeznek, ahol mind a reneszánsz, mind az állatjelmezek elkészítésében segítséget nyújtanak majd a fiataloknak. A foglalkozás alkalmából a Nyíregyházi Állatpark egy zoológusa is ellátogat Nyírbátorba az Állatpark néhány kedvencének társaságában. A park folyamatban lévő egyik kezdeményezése az állatvédelem jelképeként világszerte ismertté vált óriáspanda pár Kínából való beszerzésére irányul. A Class FM Morning show-ja által, a park pandaszerző összefogással is vállalt szolidaritásunk kifejezéseként igyekeznek majd minél több fiatalt pandabőrbe bújtatni.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei