2011. február 26.Szandtner Veronika
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Budapesti Tavaszi Fesztivál 2011 - Középpontban Liszt Ferenc

Idén március 18-tól április 3-ig rendezik meg a Budapesti Tavaszi Fesztivált. A fesztivál idejére számos külföldi zenekar és társulat érkezik a fővárosba. A programban idén a komolyzene dominál, de emellett könnyűzenei, valamint színházi és táncelőadások is szerepelnek a fesztivál repertoárjában.

Közel száz előadás szerepel a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjában, többségük komolyzenei, de jócskán akadnak könnyűzenei és színházi előadások is. Valószínűleg a Liszt-emlékévnek köszönhető, hogy az idei fesztiválprogramban kiemelt szerep jutott Liszt Ferenc műveinek. A zeneszerző egyházzenei alkotásait a Honvéd Férfikar adja majd elő a Szent Mihály-templomban, Liszt Ferenc Krisztus-oratóriumát pedig a debreceni Csokonai Színház fogja bemutatni a fesztiválon. Az Eszterházy Trió pedig a komponista ritkán játszott műveit válogatta össze a fesztiválra. A Kogart-házbeli Liszt-koncerten többek között hallható lesz majd Liszt Második elégiája és az Obermann völgye is.

Bár úgy tűnhet, hogy Liszt uralja a Budapesti Tavaszi Fesztivál programját, azért a színházi előadások kedvelői sem maradnak előadások nélkül. A fesztiválhoz kapcsolódó Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében többek között Magyarországra látogat a londoni Cheek by Jowl társulat, akik Shakespeare Machbetjét mutatják be, illetve a grazi Schauspielhaus is, hogy bemutathassák Liliom című előadásukat, Bodó Viktor rendezésében.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei