2011. augusztus 30.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

7. BuSho Fesztivál - Öt napon át a rövidfilmeké a főszerep Budapesten

Immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre a BuSho - vagyis a Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál, amely idén augusztus 30. és szeptember 3. között várja a filmimádókat Budapesten a Vörösmarty Moziban, illetve több vidéki és határon túli helyszínen párhuzamosan.

Április végén zárult le a nevezés, melyre idén rekordmennyiségű, 962 nevezés érkezett, ötvenöt ország filmesei nevezték be alkotásaikat. Ebből a rengeteg pályázatból mindössze kilencvenhármat választott be a versenyprogramba az öttagú előzsűri, melyben Mag István rendezőasszisztens, Gergely Zoltán filmrendező, Rimóczi László forgatókönyvíró, Kocsis László Zoltán gyártásvezető és Patrovits Tamás animációs filmes foglaltak helyet. A budapesti Vörösmarty Mozi lesz a fesztivál központi helyszíne, de számos vidéki és határon túli moziban is zajlanak majd a vetítések.

Természetesen ebben az évben is lesznek kísérőprogramok, így például koncertek, best of filmválogatások, nyilvános esti zsűrikonzultáció, és önkéntes fórum Hajós András közreműködésével. A 7. BuSho-t szeptember 3-án a díjkiosztó zárja majd. Jegyek 300 és 3000 Ft között kaphatók, a napihójegy 1200 Ft-ba kerül, az ötnapos bérlet 3000 Ft.

Bővebb infó és részletes program: www.busho.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei