2011. augusztus 31.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Egri Szüreti Mulatság Szépasszony-völgyben szeptember első hétvégéjén

Szeptember első hétvégéjén kerül megrendezésre az Egri Szüreti Mulatság, amely a borturizmus egyik legkedveltebb célpontjának számít Magyarországon. A kétnapos fesztiválon a látogatók egyszerre élhetik át a hagyományok hangulatát, és szórakozhatnak a legjobb könnyűzenei koncerteken.

Szeptember 2-án és 3-án valóban borban lesz az igazság Egerben: ekkor rendezik meg ugyanis a Szépasszony-völgyben az Egri Szüreti Mulatságot, ahol a legjobb borok mellett színes programokkal is várják az ország minden részéről érkező látogatókat. Már pénteken délután koncertekkel lehet megelegíteni az estére, színpadra lép Sípos F. Tamás, majd Szűcs Judith ad koncertet, este pedig Vári Bertalan Társulata mutatja be a Varidance Variációk című tánc-előadást, amely mesterien ötvözi a tradicionális néptánc elemeit, valamint a szteppet, a hip-hopot, és egyéb műfajokat, mint a film és a színház.

Szombaton látványos felvonulással kezdődik a nap, majd ezt követően átadják a szüreti koszorút, és kihirdetik a szüretet. Délután olyan programok várják a látogatókat, mint az Egres Néptáncegyüttes, az Agria Cigányzenekar és az Egri Csillagok Népdalkör fellépése, este pedig ismét a könnyűzene kap főszerepet: fellép Csepregi Éva és Végvári Ádám, a Happy Gang, valamit Zoltán Erika is. Mindemellett természetesen a rendezvény mindkét napja alatt finomabbnál finomabb borokat kóstolhatnak a látogatók.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei