2011. szeptember 1.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

140 ezer korsó sör fogyott az első Budavári Sörfesztiválon

Komoly sikert könyvelhet el az első alkalommal megrendezett Budavári Sörfesztivál: négy napon át majdnem pontosan 44 ezer látogató kóstolgatta a közel százféle sört, melyekből összesen 140 ezer korsónyi fogyott fesztiválon. A sörözést kísérő koncertek is nagy sikert arattak, a legtöbben pénteken voltak a Budai Várban.

Hatalmas, korsószorongató tömeg, számtalan pult, hagyományos ételek, és jobbnál jobb zenék - erre számíthatott, aki ellátogatott az első alkalommal megrendezett Budavári Sörfesztiválra augusztus utolsó hétvégéjén. A fesztivál négy napja alatt egészen pontosan 43 820 ember lépte át a rendezvény küszöbét, akik igen tetemes mennyiséget, 140 ezer korsó sört fogyasztottak el. A látogatók a hagyományos, lager típusú sörök mellett a barna, valódi különlegességeket, szűrt és szűretlen, valamint gyümölcsös, karamelles, tökös söröket is megkóstolhattak.

A színpadon olyan zenekarok fordultak meg, mint Ganxta Zolee és a Kartel, de muzsikálta Jamie Winchester, a Mystery Gang, a Paddy and the Rats, illetve a Firkin is, a Dumaszínház humoristái pedig a rekeszizmokat mozgatták meg. A Sörfesztivál szervezői, Kurucz Gergely és Kurucz Dániel elégedetten nyilatkoztak a rendezvény után: "Nagyon örülünk, hogy ekkora érdeklődés övezte a fesztivált, mert ez garanciát jelent arra, hogy jövőre megismételhetjük a rendezvényt. Rekord mennyiségű sör fogyott a kisüzemi sörfőzdéknél, ezért a legtöbbjük már jelezte is, hogy jövőre is szívesen részt venne a Budavári Sörfesztiválon. Ugyanakkor már most sok új kisfőzde is jelentkezett a többiek sikerén felbuzdulva. Természetesen az eredmények a nagy hazai sörgyárak érdeklődését is felkeltették, így reményeink szerint jövőre már kétszer ekkora területen rendezhetjük meg a fesztivált". Így tehát valószínűleg jövőre ismét készülhetnek a sörimádók, és egy még sokkal nagyobb szabású fesztiválon szórakozhatnak majd.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei