2012. április 23.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mandula Fesztivál 2012 - Alsóörsön, Csopakon, Felsőörsön és Lovason

Rengeteg színes programmal várja az egész családot 2012-ben négy napon át a Mandula Ünnep - Mandula Fesztivál elnevezésű rendezvény Alsóörsön, Csopakon, Felsőörsön és Lovason. Kiállításmegnyitók, horgász- és halászléfőző verseny, színházi előadások és teljesítménytúra közül válogathatnak, aki úgy döntenek, ellátogatnak a fesztiválra.

Négy napos, nagyszabású rendezvény veszi kezdetét 2012. április 26-án: a Mandula Fesztivál A Bakony-Balaton Geopark kultúrtörténeti emlékei - Kő és kultúra fotókiállítás megnyitójával veszi kezdetét Felsőörsön, de a Fesztivál hivatalos megnyitójára másnap kerül sor, 17 órától a csopaki Kultúrházban. Ezen a napon további két kiállításmegnyitóra várják az érdeklődőket: Papp János festőművész kiállítása a Lovasi Nagy Gyula Galériában nyílik, míg Mészöly Zsófia festő-restaurátor művész Táblakép töredékek című kiállításának megnyitására a csopaki Kultúrházban kerül sor. Április 27-án hirdetik ki a "Balaton Riviéra zászlós boráért" elnevezésű borverseny eredményeit is.

Másnap, április 28-án Csopakon Ökopiac várja a látogatókat a Balaton Borkúria udvarán, Felsőörsön pedig átadják a Malomvölgyi tanösvényt, Alsóörsről pedig Vörös homokkő geotúra indul. Lovason, a Faluház Kistermében Dr. Mátyás István fotóit tekintheti meg a közönség a jeli arborétumról, Alsóörsön, a Művelődési Ház Parkjában pedig kirakodóvásár, borkóstoló, színpadi programok, népzenés és -táncos programok kínálnak remek szórakozási lehetőséget. A rendezvény utolsó napján kerül sor a horgászversenyre a csopaki strandon, valamint a halászléfőző verseny is ekkor lesz. Nem különben három teljesítménytúra, egy 35, egy 15 és egy 7 km-es. A lovasi Faluházban megrendezik az "Amatőrök" Mandulás sütemény versenyét, majd a rendezvény táncházzal zárul.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei