2012. április 29.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

5. Ördögkatlan Fesztivál - Vár Nagyharsány, Kisharsány és Palkonya

Augusztus 1. és 5. között rendezik meg Nagyharsányban, Kisharsányban és Palkonyán az ötödik Ördögkatlan Fesztivált. A szervezők azt szeretnék, ha ez a néhány nap a meghitt, szeretetteljes együttlét jegyében telne el, ami méltó a fesztivál örökös védnöke, Cseh Tamás emlékéhez.

A 2009-ben elhunyt zenész mellett Törőcsik Mari színművész a másik védnöke az életörömet és emberséget középpontba helyező összművészeti találkozónak, amelynek idén a Felvidék lesz a kiemelt vendége. A nyitókoncertet a Quimby, a zárót a Kiscsillag szolgáltatja, a kettő között pedig a kulturális élet összes színe megjelenik majd.

Az 5. Ördögkatlan örömére hazánkba érkezik a francia Galapiat Cirque, amely Kisharsány határában állítja fel sátrát. A társulat nem csupán esténként tartott előadásaival kápráztatja el a közönséget, hanem a rendezvény után workshopokat is tart a falusiaknak, és vállalkozó kedvű színészeknek. A kaposvári színházzal közös produkcióként az augusztusi eseményen tartják Szabó Máté rendezésében A helység kalapácsa című komédia premierjét is. A darab zenéjét Ferenczi György írta.

A kicsik Halász Judit koncertjét élvezhetik Palkonyán, és a helyi Malompark színpadán zenél majd a Rendhagyó Prímástalálkozó is, benne többek között Pál István Szalonna, Dresch Mihály és Lakatos Róbert. A Vylyan Terasz irodalmi délutánokkal, jazzkoncertekkel és kiállításokkal várja a látogatókat.

A nagyharsányi helytörténeti múzeum falán folytatódik az ördöglegenda-festés, Kiss Tibivel és Cseh Andrissal és a frissen csatlakozó Rutkai Borival. A helyi tornaterem öt napra felveszi a "Nagyharsányi Nemzeti Színház" nevet, ahol többek között a Pintér Béla Társulat játssza a Szutyok és a Kaisers TV Ungarn című előadásait. A kaposvári Csiky Gergely Színház a Szoborparkban mutatja be A kéz című produkciót, melyben elhangzanak majd Háy János dialógusai, valamint Lovasi András és Szabó Attila dalai is. Utóbbi fellép a Csík zenekarral is.

Bemutatkozik a Katlanban a Széchenyi Könyvtárban létrehozott Cseh Tamás Archívum, amely filmrészletekkel, különleges koncertfelvételekkel és beszélgetésekkel idézi meg a művész szellemét. Extraként a londoni olimpia eseményeit is figyelemmel kísérhetik a látogatók, akár más programok közben, félszemmel. A jegyárak nem emelkednek, bérlet május 2-től kedvezményesen vásárolható elővételben, a fesztivál honlapján.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
kisjuha 2012-04-30 10:36:55
Ez nagyon jónak tűnik!! Úgy látszik, érdemes Napvilágot olvasnom:).
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei