2013. február 12.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kocsonyafesztivál 2013 - Kultúra és gasztronómia Miskolcon

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg február 22. és 24. között a Kocsonyafesztivált, amely 2013-ban már Miskolc egész belvárosára kiterjed. Az esemény külföldi díszvendége Kassa, 2013. Európa Kulturális Fővárosa és Szlovákia lesz, hazánkból pedig Szomolya, Monok, Mezőkövesd és Gönc kap kiemelt figyelmet.

Az idei Kocsonyafesztivál egyik legizgalmasabbnak ígérkező kulturális programja az Úri muri című színdarab ismert karakterét alakító színészek, vagyis a "Csulik" találkozója lesz a Miskolci Nemzeti Színház Kamarájában. A három meghívott művész - Cserhalmi György, Stohl András és Gáspár Tibor - saját készítésű pörkölttel és prímásversennyel kényezteti a közönséget.

A Parti-túrán a város szülötte, Lenkey Zoltán Munkácsy-díjas grafikusművész alkotásait állítják ki a Széchenyi utca kirakataiban. Az egyes képek előtt Zsekov Mónika hegedűművész és zenésztársai játszanak majd. A tánc sem maradhat ki a kínálatból, Lőrincz Katalin és Gergye Krisztián előadását a Győri kapui református templomban, a Graham-kurzus után láthatják az érdeklődők.

A Lelkibéke Színpadon Csernus Imre pszichiáter, - a Csutorás-Mészáros-Csernus borászat Szomolyára telepedett tagja - beszél majd mindennapi témákról, február 23-án.

A rendezvény idén nulladik nappal bővül, február 21-én kocsonyafőző- versenyen mérhetik össze tudásukat a miskolci csapatok, melyek közül a hat továbbjutó indulhat a Pislogó Béka-díjért. Nem marad el a hagyományos Kocsonyatőzsde, amelyen a fesztiválra kitelepülő vendéglátóhelyeknek ajánlják árusításra a kiváló ételeket. A látogatók a Látványkocsonya- és Ízkocsonyaverseny legjobbjait csodálhatják, illetve kóstolhatják meg.

A fesztiválról annak hivatalos honlapján találhatóak részletes információk.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei