2008. október 8.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Nyuszi, hopp!

Ezen a héten megérkezik hozzánk Amerika legújabb kedvenc playboy-nyuszija, Rob Schneider börtönvígjátéka, amiben talán macsóvá gyúrja magát, és az is kiderül, hogyan birkózik meg Anton Corbijn, a Nirvana, a U2 és az R.E.M holland származású fotósa a Joy Divison tragikus sorsú frontemberének életrajzi drámájával.

Törvénytelen

Egy iraki szolgálatból leszerelt katona, Danny Bryant csalódott a kormányban, melynek nevében eddig végezte munkáját, hazatérve Londonba pedig úgy találja, hogy megengedhetetlen mértéket öltött a korrupció, és egyre több a megtorlatlan bűneset. Oldalán egy szintén megcsömörlött nyomozóval úgy dönt, hogy saját kezébe veszi az irányítást, és halálbrigádot szervez az általuk ellenségesnek kikiáltott elemek elleni küzdelemhez.

A Sean Bean (Ne szólj száj!, A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége) főszereplésével készült angol drámában lehetetlen nem észrevenni politikai aktualitást, ezért is tanulságos és érdekes lehet megnézni.

Eredeti cím: Outlaw
Szereplők: Sean Bean (Danny Bryant), Danny Dyer (Gene Dekker), Rupert Friend (Sandy Mardell), Bob Hoskins (Walter Lewis)
Rendező és forgatókönyvíró: Nick Love
Zene: David Julyan
Forgalmazó: FF Film

*


Zuhanás

Roy Walker korábban kaszkadőrként dolgozott, ám egy súlyos baleset miatt további életét ágyhoz kötötten kell töltenie. Gyorsabban múlik az idő, míg kórházi ágyán fekve színes történeteket mesél egy törésből lábadozó kislánynak, méghozzá olyan hitelesen, hogy azok már összemosódnak a valósággal. Habár mindketten remekül szórakoznak, Walker nem minden önös érdek nélkül édesgeti magához a gyereket, mire a történetek végére ér, szeretné, ha a kislány a gyógyszerraktárból lopott morfin-adaggal segítene véget vetni szenvedéseinek.

A sejt rendezőjének indiai, amerikai és angol koprodukcióban készült 2006-os filmje elnyerte mind a Berlini Filmfesztivál, mind a spanyolok egyik legnevesebb fesztiváljának díjait, most útra indul, hogy varázslatos látványvilágával és szívszorító történetével a magyar közönség szívét is rabul ejtse.

Eredeti cím: The fall
Szereplők: Lee Pace (Roy Walker), Catinca Untaru (Alexandria)
Rendező: Tarsem Singh
Forgatókönyvírók: Dan Gilroy, Nico Soultanakis
Zene: Krishna Levy
Forgalmazó: Fórum Hungary

*


Kegyenc fegyenc

A csenevész Stan Minton-t börtönbüntetésre ítélik idős hölgyek kifosztásáért, de sikerül 6 hónap haladékot nyernie, mielőtt be kell vonulnia a rácsok mögé. Felmérve izmai és edzettsége hiányát, és a rá váró nehézfiúk és nehéz helyzetek sokaságát, a rendelkezésére álló időben segítséget kér a Mester néven ismert harcművészeti gurutól, hogy készítse fel őt az önvédelemre.

Rob Schneider legújabb vígjátékában (a forgatókönyvet is ő írta a főszereplés és a rendezés mellett) feltűnik a Kill Bill-ben visszatért David Carradine is, aki ezúttal kifigurázza ugyan, de nem teszi nevetségessé korábbi harcművészeti témájú filmjeit.

Eredeti cím: Big Stan
Szereplők: Rob Schneider (Big Stan), David Carradine (a Mester), Brandon T. Jackson (D’Shaun)
Rendező és forgatókönyvíró: Rob Schneider
Zene: John Hunter
Forgalmazó: Fórum Hungary

*


A házinyuszi

Miután Shelly kiöregedett a Playboy-villából, és kénytelen elhagyni a jó öreg Hef által biztosított pihe-puha nyuszifészket, lakhatásért cserébe elvállalja, hogy kicsinosít néhány kollégista könyvmolyt. Cserébe ő is a lányok segítségére szorul, mert kiszemeltjét nem hatja meg a látványos dekoltázs, és a platinaszőke hajzuhatag, Oliver bizony az észre bukik...

Habár az alaptörténet nem tartogat meglepetéseket, az Anna Faris (a Horrorra akadva és A szuper exnőm komikája) főszereplésével készült vígjáték az amerikai nézettségi lista előkelő helyén nyitott ottani bemutatásakor, most kiderül, mi mennyire vagyunk vevők a Doktor Szöszi rózsaszín nyuszifüles változatára.

Eredeti cím: The house bunny
Szereplők: Anna Faris (Shelly), Colin Hanks (Oliver), Rumer Willis (Joanne), Beverly D’Angelo (Mrs. Hagstrom)
Rendező: Fred Wolf
Forgatókönyvírók: Karen McCullah Lutz, Kirsten Smith
Zene: Waddy Wachtel
Forgalmazó: Intercom

*


Control

A Joy Divison nevű rockbanda énekese, Ian Curtis depresszióra való hajlama már kamaszkorában kiütközött. Zenekara egyre népszerűbbé válik a ’70-es évek során, ám a sikernek vannak árnyoldalai is: szerelmi élete (fiatalon megházasodott és gyermeke is született) egy viszony miatt káoszba fullad, emellett pedig epilepsziás rohamok gyötrik. A népszerűség és a magánéleti válságok felőrlik az amúgy is labilis idegrendszerű énekest, aki mindössze 23 évesen véget vet életének.

A tragikus életű Curtis sorsát feldolgozó életrajzi dráma (mely az énekes felesége által írt könyv alapján készült), a zenei körökben otthonosan mozgó Anton Corbijn kezei közül került ki, ő maga a Joy Divison című dokumentumfilmben szereplőként, a Depeche Mode párizsi koncertjét megörökítő produkcióban pedig rendezőként tűnt fel.

Szereplők: Sam Riley (Ian Curtis), Samantha Morton (Deborah Curtis), Alexandra Maria Lara (Annik Honoré)
Rendező: Anton Corbjin
Forgatókönyvíró: Matt Greenhalgh
Zene: Joy Divison
Forgalmazó: Budapest Film

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei