2008. október 30.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Izraeli Filmhét Budapesten csütörtöktől

Fesztiváldíjas alkotással nyit az Izraeli Filmhét csütörtökön. A tizenkettedik alkalommal megrendezett filmes rendezvényen a közönség többször is megnézheti A zenekar látogatása című, 50 nemzetközi fesztiválon díjazott filmet. Az Izraeli Filmhétnek a budapesti Odeon-Lloyd mozi ad otthont - tájékoztatta kedden a Független Hírügynökséget Büchler András, Izrael Állam Nagykövetségének sajtótitkára.

A filmhét keretében összesen tizenhárom kortárs izraeli alkotást tűznek műsorra a szervezők. A programban szerepel krimi, romantikus film, vígjáték, valamint a másságot és a politikai ellentéteket boncolgató dráma. A budapesti válogatáson összesen 24-szer vetítik a közel-keleti ország filmgyártásának terméseit.

Először láthatja magyar közönség az 57. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon is díjazott, Oscar-díjra is jelölt Beaufort című alkotást, amely az izraeli-libanoni konfliktust dolgozza fel egy maroknyi katona önfeláldozásán keresztül.

A programban szerepel a Sundance Fesztiválon díjazott Az őrült föld, illetve a hazánkban is elismert Amos Gitai Szabad Övezet című filmje Natalie Portman és Carmen Maura főszereplésével. Szintén levetítik Etgar Keret, Izrael talán legnépszerűbb kortárs írójának Medúzák című filmjét is. Eytan Fox Buborék című alkotása a közel-keleti konfliktus közepén Tel-Aviv fiataljainak mindennapjait tárja a nézők elé.

A filmeket idén először magyar felirattal vetítik.

Bővebb információ a filmhétről a http://budapest.mfa.gov.il oldalon olvasható.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei