2008. november 17.Papp Csaba Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Almási Tamás: Márió, a varázsló és Till Attila: Pánik - Irány Kairó!

A november 18-án kezdődő kairói filmfesztivál versenyprogramjába kapott meghívást Almási Tamás Márió, a varázsló című játékfilmje. A Közel-Kelet legelső és máig egyetlen A-kategóriás nemzetközi mustrája bemutatja Till Attila Pánik című első rendezését is.

A Márió, a varázsló című filmet a kairói operaházban láthatja először a külföldi közönség. Almási Tamás rendezése a fesztivál rangos fődíjáért, az Arany Piramisért folyó versenybe kapott meghívást. A kiváló magyar dokumentumfilmes, Almási Tamás csaknem harminc évvel legutóbbi nagyjátékfilmje, a Ballagás (1980) után most először rendezett nagyjátékfilmet. A Márió, a varázsló a 90-es évek elején játszódik, alig túl a rendszerváltáson, egy alvó magyar falucskában csoda történik: megérkezik a faluba Márió, az elegáns olasz cipőgyáros. Munkát és jólétet ígér az ottani asszonyoknak. A falu felbolydul...
A címszerepében Franco Nero, a női főszerepben pedig Nyakó Júlia (Friss levegő) látható.
Almási Tamás filmje a Cinema-Film és a No Limit International S.R.L. közös alkotása, producere Garami Gábor. A nemzetközi premieren jelen lesz Almási Tamás Kairóban.

Till Attila Pánik című filmjeit is először láthatja a külföldi publikum az egyiptomi fővárosban megrendezett nagyszabású fesztiválon, amelynek tiszteletbeli elnöke a legendás Omar El Sherif. A Gubik Ági, Schell Judit, Bánsági Ildikó, Egri Márta főszereplésével készült mozifilm a legutóbbi filmszemlén elnyerte a közönségdíjat, a főszereplő Gubik Ági pedig a legjobb színészi alakításért járó trófeát.

***

www.cairofilmfest.org

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei