2008. november 18.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Moldoványi Ferenc filmje, a Másik bolygó különdíjat nyert Mannheimben

Moldoványi Ferenc: Another Planet - Másik bolygó című nemzetközi koprodukcióban készült dokumentum - játékfilmje nyerte a november 6. és 16. között megrendezett 57. Mannheim-Heidelbergi Filmfesztivál Nemzetközi Zsűrijének különdíját - mondta el a film rendező-producere Moldoványi Ferenc.

A négy kontinensen forgatott dokumentum-játékfilm alkotói hét gyereksorson keresztül adnak képet a földet átfogó globális válságról. A nézők bepillanthatnak kongói, kambodzsai, ecuadori gyermekrabszolgák, gyermekprostituáltak és gyerekkatonák hétköznapjaiba. A filmet Máthé Tibor fényképezte, a zenéjét Szemző Tibor szerezte.

A film a 39. Magyar Filmszemlén operatőri díjat nyert, a Diákzsűri pedig a legjobb dokumentumfilmnek járó Zöld Holló díjjal jutalmazta a Másik bolygót. Az Another Planet - Másik Bolygó a nemzetközi közönségnek az augusztusban megrendezett Montreali World Film Fesztiválon, Észak Amerika egyetlen "A" kategóriás filmes seregszemléjén mutatkozott be.

A mannheimi filmfesztivál zsűrielnöke Edgar Reitz az alkotást mesterműnek nevezte, és indoklásában kiemelte, hogy a film művészi formájával és spiritualitásával túllép a dokumentumfilm határain. A nemzetközi versenyprogramban 14 ország 18 alkotása mutatkozott be a német filmes seregszemlén.

Az Another Planet ezen a héten mutatkozik be az Egyesült Államokban a november 17-és 23-a között zajló 31. Denveri Nemzetközi Filmfesztiválon. Moldoványi Ferenc alkotását 5 másik filmmel a Maysles testvérekről elnevezett rangos díjra jelölték.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei