2008. november 19.Papp Csaba Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Sipos József filmje, az Eszter hagyatéka díjat nyert Salernoban

A 62. salernói nemzetközi filmfesztiválon Sipos József Eszter hagyatéka című filmjéért elnyerte Salerno városának díját. A rangos elismerést a rendező-producer személyesen vette át a szombat esti záróceremónián. Az Eszter hagyatéka nemrég a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon is sikert aratott.

Szombat este adták át a 62. salernói filmfesztivál díjait, az olaszországi seregszemle a legrégebbi filmfesztiválok egyike. A filmünnep versenyprogramjában mutatták be Sipos József Eszter hagyatéka címmel készített Márai-feldolgozását.

A kiváló színészgárdát - Nagy-Kálózy Eszter, Cserhalmi György, Törőcsik Mari, Eperjes Károly - felvonultató, Balaton-felvidéken forgatott mozgóképet Salerno városának díjával méltatták. Az elismerést Sipos József rendező-producer személyesen vette át a Giuseppe Verdi nevét viselő teátrumban a szombat esti záróceremónián.

Az 1968 és 1980 között Salernóban élt világhírű Márai Sándor Eszter hagyatéka című művének filmadaptációja hamarosan az olasz filmszínházak műsorán lesz. A salernói bemutató, - amely a magyar film olaszországi premierje volt egyben - különlegessége, hogy a nagyközönség Sipos József filmjét olasz szinkronnal láthatta.

A mindezidáig harminc nyelvre lefordított regény filmváltozata, az Eszter hagyatéka, nemrég a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon elnyerte a Kertész Mihály, azaz Michael Curtiz emlékére alapított közönségdíjat.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei