2008. december 1.Korpás Árpád
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Díjat kapott Szabó István a 10. Pozsonyi Nemzetközi Filmfesztiválon

A világ filmkészítésében elért egyedülálló művészi teljesítményéért vehetett át díjat szombaton a 10. Pozsonyi Nemzetközi Filmfesztiválon Szabó István Oscar-díjas magyar rendező. Az idei jubileumi, december 5-ig zajló pozsonyi filmfesztiválnak a világhírű magyar rendező a vendége.

A díjátadási ünnepséget a két nagy barátról és legendás rendezőről, Szabó Istvánról és Jiří Menzelről készült magyar dokumentumfilmmel vezették fel, amelyben az idén 70 éves alkotók emlékeznek pályafutásukra. "A dokumentumfilmben kifejezik viszonyukat például az Osztrák-Magyar Monarchiához, valamint budapesti és prágai sétával emlékeznek filmjeikre és azok keletkezési helyére" - áll a szervezők közleményében. A vetítésen megjelent a film producere, Ujvári Judit is.A korábbi évfolyamok vendégei - Roger Corman, Franco Nero, Vanesse Redgrave, Julie Delpy, Krzysztof Zanussi és mások - után az idei jubileumi, december 5-ig zajló pozsonyi filmfesztiválnak a világhírű magyar rendező a vendége.

A pozsonyi Aupark plázában lévő Palace Cinemas öt vetítőtermében 36 ország 220 friss és nívós opusát kínálják az érdeklődő közönségnek. Természetesen magyar alkotások is szerepelnek a szemlén: az első- és másodfilmeseknek helyet adó fő szekcióban Gigor Attila A nyomozó című játékfilmje szerepel. Vendégként részt vesz a fesztiválon Mundruczó Kornél is, akinek alkotása, a Delta az Árral szemben című szekció "ékessége" lesz - ahogyan a szervezők fogalmaznak.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei