2008. december 1.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Nemes Jeles László filmje elhozta a fődíjat Bukarestből

Nemes Jeles László második rövidfilmje, a The Counterpart nyerte az idei bukaresti Dakino filmfesztivál fődíját. A szombat este véget ért seregszemle Nemes Gyula Letűnt világ című filmjét, mely a dokumentumfilmek versenyében indult, különdíjjal méltatta - adta hírül hétfőn a Magyar Filmunió.

Magyar sikerekkel zárult a november utolsó napjaiban megrendezett bukaresti Dakino filmfesztivál. Szombat este a román fővárosban Nemes Jeles László személyesen vette át a legjobb rövidfilmnek járó "Dakino Trófeát", amellyel a nemzetközi zsűri a magyar rendező The Counterpart című legújabb alkotását méltatta. A 18. Dakino Nemzetközi Filmfesztiválon csaknem 30 rövidfilm kelt versenyre.

A magyar-holland koprodukcióban készült The Counterpart Nemes Jeles László második 35 mm-es filmre forgatott alkotása. "Nehéz időkben és váratlan helyen a világ által elválasztott két régi barát újratalálkozását" mutatja be a 14 perces mozgókép, amelynek főszereplői Karel Dobry, Tompa Ádám és Krisztik Csaba.

A The Counterpart című rövidfilm operatőre Erdély Mátyás. Nemes Jeles László rövidfilmje az Inforg Stúdió, a Havas Productions, a Zen Media Amsterdam és a Duna Műhely koprodukciójában készült. Az alkotást nemrég mutatták be rangos olaszországi és spanyolországi nemzetközi filmfesztiválok.

Nemes Gyula Letűnt világ című alkotása Bukarestben a dokumentumfilmek versenyében indult. A román filmes seregszemle zsűrije különdíjjal méltatta a Kopaszi gát kilakoltatását és átépítését szavak nélkül, mindössze húsz percben bemutató magyar alkotást. Az Absolut Film Stúdió és a Duna Műhely fekete-fehér koprodukciója nyáron Karlovy Vary-ból a legjobb rövid dokumentumfilmnek járó Kristály Glóbusz díjat hozta el.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei