2009. január 7.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Szextúra, Vadászkutyák, Fűrész V.

A 2008. január 8-i bemutatók között láthatjuk az Amerikai pite "road movie" változatát, egy fiatal német fiú csendes felnövekvés-történetét, ezen a héten megérkezik hozzánk a Fűrész sorozat ötödik része, a zenekedvelőknek pedig az európai romamuzsika legjobbjai mutatkoznak be dokumentumfilmes formában.

Szextúra

A tapasztalatlan, 18 éves Ian interneten ismerkedik meg egy vonzó lánnyal, és remélve, hogy végre elveszítheti általa szüzességét, vállalja, hogy a személyes találkozás érdekében keresztülutazik az országon. Két barátja, Felicia és Lance elkísérik a hosszú utazásra a fiút. Aztán, ahogy az ilyen filmek esetében lenni szokott, a célt szépen lassan elhomályosítják az utazás történései, és az útitársakban zajló változások.

Sean Anders rendező első filmjének főszerepére azt a Josh Zuckerman-t kérte fel, aki korábban többek között a Túlélni a Karácsonyt című komédiában Ben Affleck és Christina Applegate mellett szerzett némi színészi gyakorlatot. Legtapasztaltabb partnere a Szextúrában James Marsden, akit az utóbbi években a Hajlakk remake-jében és a Bűbájban is láthattunk.

Eredeti cím: Sex drive
Szereplők: Josh Zuckerman (Ian), Amanda Crew (Felicia), Clarke Duke (Lance), James Marsden (Rex)
Rendező: Sean Anders
Forgatókönyvírók: Sean Anders és John Morris
Zene: Stephen Trask
Forgalmazó: SPI

*


Vadászkutyák

A fiatal Lars és apja az újrakezdés reményében érkezik egy nyugodt kelet-német városkába, ahol a jövevények felkavarják az állóvizet. A fiú hamarosan megismerkedik a szerelemmel, és bár nem számít rá, komoly élettapasztalatokat szerez ebben a csendes környezetben.

A Lars-t alakító Constantin von Jascheroff fiatal kora ellenére már 13 évvel ezelőtt túl volt első filmszerepén, azóta pedig a Segítsetek angyalok című filmben lehettünk tanúi annak, ahogy édesapját kereste. A Vadászkutyák újabb lehetőség, hogy a színész bizonyítsa adottságait, ráadásul nem is akármilyen, hiszen a filmet a Berlini Filmfesztivál FIPRESCI-díjával jutalmazták.

Eredeti cím: Jagdhunde
Szereplők: Constantin von Jascheroff (Lars), Josef Hader (Henrik), Luise Berndt (Marie)
Rendező: Ann-Kristin Reyels
Forgatókönyvírók: Ann-Kristin Reyels, Marek Helsner
Zene: Henry Reyels
Forgalmazó: Anjou Lafayette

*


Fűrész V.

A Jigshaw általi vérengzéseknek úgy tűnik, Mark Hoffman az utolsó túlélője, aki, ebbéli minőségében közel áll a hőssé avatáshoz. Strahm ügynök korábban együtt dolgozott Hoffman-nal a gyilkos előkerítésén, most kicsit mögé néz a történéseknek, és valószínűsíti, hogy Hoffman segítségére lehetett Jigshaw-nak. Miközben a két férfi egymást kerülgeti, további öt ember néz szembe a borzalmas véggel.

A Fűrész sorozat legújabb részének rendezését ezúttal David Hackl-re bízták, aki eddig látványtervezőként dolgozott, többek között a Sin City elkészítésekor. A szereplők (már aki élve maradt) többnyire azonosak a korábbi részek színészeivel, és bizony, Tobin Bell is visszatér.

Eredeti cím: Saw V
Szereplők: Costas Mandylor (Mark Hoffman), Scott Patterson (Strahm ügynök), Tobin Bell (Jigshaw)
Rendező: David Hackl
Forgatókönyvírók: Marcus Dunstan, Patrick Melton
Zene: Charlie Clouser
Forgalmazó: Budapest Film

*


USTI OPRE - Éleszd a tüzet!

A dokumentumfilm egy sorozat része, amely roma zenészek hagyományait mutatja be. Egy lélegzetelállító és pezsgő koncert erejéig magyar, német, szerb, cseh, orosz és bolgár muzsikosok találkoznak, és Sas Tamás filmjében a stúdiómunkákat és az előkészületeket is figyelemmel követhetjük.

Rendezők: Sas Tamás és Allan Siegel
Forgatókönyvíró és operatőr: Sas Tamás
Hangmérnök: Mazura János

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei