2009. január 10.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Márciusban kezdik a John Lennonról szóló film forgatását

Újabb és újabb hírek kerülnek napvilágra a 2010-re tervezett Sam Taylor-Wood filmről, mely John Lennon korai éveit kívánja bemutatni. A Nowhere boy című alkotás stábja már tavaly összeállt, de a szereplőket még nem ismerhettük. A forgatást márciusban kezdik Liverpool utcáin.

Sam Taylor-Wood neve, akitől a John Lennon korai éveiről szóló mozi ötlete származik, az utóbbi időben egyre ismertebbé válik. A 41 éves brit képzőművésznő a könnyeikkel küszködő filmszínészekről készült fotósorozatával vált híressé, mely Crying Men címmel könyv formájában is megjelent.

Taylor-Wood újabb nagy dobása a Nowhere boy lehet. Készültek már filmek a Beatles történetéről (pl. A Beatles születése, 1979), John Lennon életéről (pl. Imagine - John Lennon, 1988), de most az a mozzanat kerül középpontba, ami a legmeghatározóbb volt életében: a nőkkel és anyjával, Julia Stanley-vel való viszonya. John Lennon még csak 5 éves volt, amikor anyja, Julie a testvérére, Mimire bízta gyermekét, mivel úgy érezte, egyedül nem képes gondoskodni fiáról. Mindezek ellenére kapcsolatuk nagyon szoros maradt. Julie 1958-ban halt meg egy baleset következtében. Ezt a traumát Lennon több dalszövegében is megörökítette (pl. Julia, My Mummy’s die).

Taylor-Wood filmjében, melynek forgatását a tervek szerint márciusban kezdik Liverpoolban, a fiatal John Lennont Aaron Johnson alakítja majd. Julie szerepét Anne-Marie Duff, Mimiét pedig Kristin Scott Thomas kapta.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
kristóf 2009-02-28 22:51:57
Egy érdekes írás Sam Taylor-Woodról, magyarul:
http://leiterj.blogspot.com/2009/01/fnyk pezte-sam-taylor-wood.html

Csatlakozott:

2008-09-24

Írt kommentek:

37 db

katika 2009-01-11 09:52:17
Szeretem John Lennont,remélem jó film lesz belőle
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei