2009. január 16.Klátyik Heni
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Szemlén a Született Lúzer - Pálfi György Ász pókere is versenyez

A 40. Magyar Filmszemle versenyprogramjába bejutott a Született lúzer Ász póker című epizódja. Pálfi György szemle-díjas Taxidermiája után ezúttal a kisjátékfilmek között száll versenybe a különleges haláleseteket feldolgozó HBO sorozat történetének rendezésével.

A 40. Magyar Filmszemle zsűrije közzé tette az idei versenyprogramba jutott filmek listáját. A Taxidermia rendezője, Pálfi György ismét a legjobbak közé került, ezúttal Ász póker című kisjátékfilmjével száll versenybe.

"Nagyon örülök, hogy jónak ítéltetett a film, bár egyúttal meg is lepett a döntés. Nem gondoltam, hogy az Ász pókerrel bejutok a Magyar Filmszemlére, mert szerintem ez a történet stílusa miatt inkább a televízióban, nagyközönség előtt él igazán. Egy megírt forgatókönyv alapján, egy adott stílusnak kellett megfelelni, amit persze úgy valósítottam meg, hogy legyenek rám jellemző dolgok is a filmben." - mondta Pálfi György, rendező.

Az HBO Született lúzer című sorozatának története Horn Béláról szól. A férfi sportpályafutása egy szerencsétlen balesetnek köszönhetően leáldozott. Új szenvedélyének a pókert választotta, amihez igazából csak lelkesedése van, tehetsége nincs. Béla egyre kevesebbet foglalkozik feleségével és gyermekeivel, csak a póker-világbajnokság lebeg a szeme előtt. A történet főszereplője Brunner Márta, aki három gyermeknek ad életet Pálfi alkotásában. Hogy hogyan végződik a történet, azt bárki megtudhatja, aki a 40. Magyar Filmszemlén megnézi az Ász pókert. Hamarosan az is kiderül, hogy Pálfi György és a Született lúzer örülhetnek-e egy szemle-győzelemnek.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei