2009. március 15.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tim Burton Csodaországba kalauzol minket

Számos rajzfilmes és élőszereplős feldolgozás után most Tim Burton viszi majd vászonra Lewis Caroll világhírű meséjét, az Alice Csodaországban-t. Leghűségesebb színészei természetesen nem maradnak el a rendező mellől ezúttal sem, így az újabb Burton-látomás az eddigiekhez hasonlóan rendkívül színvonalasnak ígérkezik, ám a bemutatásra még egy kicsit várnunk kell.

Egy nyuszit követve Alice Csodaországba keveredik, ahol a legkülönfélébb fantázialények garmadájával ismerkedik meg, melyek a felnőttek különböző típusainak képzeletbeli, kifigurázott változatai. A történetet 1951-ben rajzfilm formájában vitték vászonra, majd ezt 1972-ben William Sterling élőszereplős verziója követte. A sztorit és megvalósítást legutóbb Nick Willing gondolta újra, 1999-es filmjében Whoopi Goldberg, Ben Kingsley és Gene Wilder is szerepelt. A Tim Burton féle, CGI technológiával készült adaptáció forgatása mostanra lezajlott, az alkotók jelenleg a látványvilágot tökéletesítik.

A forgatókönyvet Lewis Caroll meséje alapján Linda Woolverton készítette, aki korábban az Úton hazafelé című helyes kutyás film, valamint a Szépség és a szörnyeteg 18 évvel ezelőtti rajzfilmes verziójának script-jét is írta. A rendező vezénylete alá felsorakozik a Sweeney Todd színészbrigádjából Johnny Depp (természetesen), Helena Bonham Carter és Alan Rickman is, hozzájuk csatlakozik Anne Hathaway és Stephen Fry (Oscar Wilde szerelmei, Gosford Park). Alice-t ezúttal nem egy kislány, hanem egy 20 éves, ausztráliai születésű színésznő, Mia Wasikowska fogja megszemélyesíteni, az ő eddigi filmjeit Magyarországon még nem hozták forgalomba. Az Alice Csodaországban zenéjéért Danny Elfman felel, aki már a Beetlejuice és az Ollókezű Edward kapcsán is együtt dolgozott Tim Burton-nel, tőle függetlenül pedig többek között a Good Will Hunting, a Milk és a Chicago muzsikáját is ő készítette. Alice története egyébként tökéletesen illeszkedik Burton eddigi választásainak sorába, a fentiek alapján pedig már most garantálható, hogy ismét valami egyedi és maradandó kerül majd ki a rendezőzseni kezei közül. Erről azonban biztosan nem bizonyosodhat meg senki jövő tavasz előtt, hiszen az amerikai bemutató időpontját 2010. március 5-re tűzték ki az alkotók.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei