2009. március 28.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Neveletlen hercegnőből Óz Dorothyja

Az idei Oscar-díj átadás egyik legnagyobb szenzációja volt Anne Hathaway és Hugh Jackman duettje. A szép színésznő és az asuztrál színész egy musical részletet énekelt és táncolt el a gálán. Az előadás mindenkit meglepett, hiszen ki tudta, hogy Anne Hathaway énekelni is tud? Harvey Weinstein tudta.

Harvey Weinstein hétfői nyilatkozatából kiderült, hogy az Oscar-jelölt színésznő lesz a főszereplője, a Judy Garlandról készülő filmnek és színdarabnak. Mindkét adaptáció Judy Garland "Get Happy: The Life of Judy Garland" című életrajzi könyve alapján készül.
Egy nyilatkozatában Weinstein "brilliáns tehetségnek" nevezte Hathawayt és úgy vélte, hogy a színésznő "igazi klasszikus alakítást fog nyújtani a kihívásokkal teli szerepben."
A film és a darab alkotó gárdája egyelőre foghíjas. Sem író, sem pedig rendező nincs még a csapatban.
Garland Hollywood aranykorának volt legendás sztárja. Ő keltette életre 1939-ben Dorothyt az Óz a csodák csodájában és kétszer is Oscar-díjra jelölték a Csillag születik és az Ítélet Nürnbergben című filmjéért.
Színészi pályája mellett egy hosszú énekesi karriert is magáénak tudhatott. Ami nem csupán hosszú, de sikeres is volt, hiszen 1961-ben Grammy-díjat nyert a "Judy at Carnegie Hall" című koncertalbumával.
Garland ötször volt férjnél. A producer Vincente Minellivel kötött frigyéből született meg Liza Minelli. A színész- és énekesnő 47 éves korában halt meg drog túladagolásban.
A 26 éves Hathaway egyike Hollywood emelkedő csillagainak. Először a 2001-es Disney filmben, a Neveletlen hercegnőben figyeltek fel rá, majd következett a Túl a barátságon és Az ördög Pradát visel.
Az elmúlt évben jelölték a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjra, egy szenvedélybeteg nő eljátszásáért, aki hazatér a testvére esküvőjére. Az Oscar gálán egy dalrészletet adott elő Hugh Jackmannal, jó nagy meglepetést okozva ezzel a közönségnek, hiszen nagy részük eddig csak színésznőként ismerte őt.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei