2009. április 1.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bezárják a világ leghíresebb kórházát

Tizenöt évnyi vér, izzadság és könny után végéhez közeleg a világ legnépszerűbb kórházi sorozata, a Vészhelyzet. A sorozat, amelyet huszonkétszer jutalmaztak Emmy díjjal és amely olyan sztárok karrierjét indította el, mint például George Clooney. A sorozat, amely életének tizenöt éve alatt az amerikai televíziózás büszkeségévé vált.

Az eltelt több, mint egy évtizedben számos történet maradt megoldatlan, így a nézők olyan izgalmas és érzelemdús befejezést láthatnak majd, amelyre nem is számítottak. A készítők mindent beleadtak és jó néhány korábbi "sztárdoktor" is feltűnik majd a képernyőn. Újra magára ölti a fehér köpenyt többek között George Clooney, Julianna Marguiles, Anthony Edwards, Eriq La Salle és Noah Wyle is.
Talán csak a sorozat fanatikus rajongói tudják, hogy a történetek az író, Michael Crichton saját élményein alapulnak, aki egy forgalmas kórház sürgősségi osztályán volt medikus. Az ott szerzett tapasztalatai ihlették a County General Hospital dolgozóinak mindennapjait.


A világ legismertebb "orvosai"


Az izgalmas események frenetikus tempója, a hitelesen felépített orvosi zsargon és az orvosokat körbelengő misztikum a legnépszerűbb kórházsorozattá tették az ER-t. Százkilencvenöt országban vetítették Európában, Afrikában, Ázsiában, Dél-Amerikában és huszonkét nyelvre fordították le. Ahogy az egyik szereplő, Alex Kingston mesélte, akkor döbbentek rá a sorozat óriási népszerűségére, amikor a kenyai reptéren is felismerték őket.
Az évek alatt, ahogy az eredeti szereplőgárda lassan elhagyta a kórházat, olyan színészek öltötték magukra a műtős ruhát, mint Goran Visnjic, Maura Tuerney és John Stamos.
A nézettség az elmúlt időszakban azonban egyre csökkent. Ma már "csupán" 7-8 millió néző jut egy epizódra. Ez a szám körülbelül a fele annak, amit a sorozat fénykorában produkált.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei