2009. április 18.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Sam Mendes legújabb filmje nyitja az Edinburgh-i Filmfesztivált

Néhány hónappal A szabadság útjai bemutatója után ismét Sam Mendes egyik filmje kerül előtérbe. Legújabb rendezése, az Away We Go egy frissen egybekelt házaspár amerikai útjáról szól. A vígjátékot még be sem mutatták, mégis sikeresnek mondható: a júniusban megrendezésre kerülő Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmjévé választották.

Sam Mendes nevét 1999-ben az Amerikai szépség hatására az egész világ megismerte. Legutóbb a szintén nagysikerű alkotás, A szabadság útjai kapcsán hallhattunk róla. A legfrissebb hírek szerint Sam Mendes nem lép le a siker útjáról. Away We Go (Útra kelünk) címmel vígjátékot készített. Témáját tekintve nevezhetnénk A szabadság útjai ellenpólusának, mivel egy fiatal pár, Burt (John Krasinski) és Munch (Maya Rudolph) útkeresését dolgozza fel benne.

Hannah McGill, az Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztivál művészeti igazgatója nagy örömmel jelentette be, hogy az idei, 63. fesztivált az Away We Go-val nyitják meg. "Nagy öröm, hogy egy olyan csodálatos filmmel nyithatjuk meg a fesztivált, amely a britek legünnepeltebb kortárs rendezőjének munkásságában történő változásáról tanúskodik. Az Away We Go a tökéletes nyitófilm az Edinburgh-re."

Nem csupán a fesztivál szervezői, de Mendes is nagyon izgatott az események miatt. "1987-ben jártam utoljára Edinburgh-ben, így nagyon várom a visszatérést - remélem teltházas lesz."

A 63. Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztivál 2009. június 17-28. között kerül megrendezésre.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei