2009. június 19.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Nász-ajánlat, Másnaposok, Transformers

Míg a férfiak a Transformers újrájában szurkolnak a gépeknek, vagy Shia LaBeouf-nak ízlés szerint, vagy a Másnaposok kalandjain mulatoznak, addig a nők ezen a héten Sandra Bullock legújabb romantikus filmje és a Helena Bonham Carter és Aaron Eckhart főszereplésével készült szerelmes-film közül válogathatnak, de lesz horror és dráma is, ami mindkét nemnek ínyére lehet.

Nász-ajánlat

Margaret egy könyvkiadó sikeres munkatársa, aki az elmúlt évtizedekben munkáján kívül semmire és senkire nem volt tekintettel, ide értve beosztottjait is. Éppen ezért különösen nehéz helyzetbe kerül, amikor a bevándorlási hivatal vissza akarja toloncolni Kanadába, és az USÁ-ban maradás érdekében pont asszisztensétől kénytelen segítséget kérni, akinek évek óta a fején ugrált. Andrew hajlandó elvállalni a szerelmes vőlegény szerepét a hatóság előtt, hogy a nő az országban maradhasson, de néhány nehezen vállalható feltételt támaszt.

Kora ellenére a szerep abszolút passzol Sandra Bullock repertoárjához, rajongói pedig minden okkal irigykedhetnek majd a hozzá közel kerülő Ryan Reynolds-ra (X-Men kezdetek: Farkas, MIndeképpen talán), akinek ez meg se kottyan, hiszen már amúgy is kiváltotta a férfinem haragját, amikor feleségül vette Scarlett Johansson-t.

Eredeti cím: The proposal
Szereplők: Sandra Bullock (Margaret), Ryan Reynolds (Andrew), Mary Steenburgen (Grace), Craig T. Nelson (Joe)
Rendező: Anne Fletcher
Forgatókönyvíró: Pete Chiarelli
Zene: Aaron Zigman
Forgalmazó: Fórum Hungary

*


A nő másik arca

A férfi és a nő egy esküvőn találkozik, flörtölni kezdenek, majd egy hotelszobában kötnek ki. Beszélgetésükből kiderül, hogy nem ez az első találkozás, fiatalabb korukban érzelmek kötötték össze őket, a film során pedig lassacskán fény derül azokra a dolgokra, amik összetarthatják őket, és azokra is, amik távol tarják egymástól a férfit és a nőt.

Egyedi megvalósítású film A nő másik arca, amiben a két főszereplő nézőpontjából, osztott képernyőn követhetjük végig az eseményeket, valósághű, szentimentalizmust nélkülöző párbeszédekkel, és két olyan főszereplővel (Helena Bonham Carter és Aaron Eckhart), akiknek mindig magas színvonalú, kiegyensúlyozott játéka emeli az alkotások fényét, amiben szerepelnek.

Eredeti cím: Conversations with Other Women
Szereplők: Helena Bonham Carter (a nő), Aaron Eckhart (a férfi), Brianna Brown (mennyasszony), Brian Geraghty (vőlegény)
Rendező: Hans Canosa
Forgatókönyvíró: Gabrielle Zevin
Zene: Starr Parodi és Jeff Eden Ferr
Forgalmazó: Best Hollywood

*


Másnaposok

Az igazi amerikai legénybúcsú alapkellékei: az összes régi haver, Las Vegas, táncos lányok és persze pia korlátlan mennyiségben. Phil, Alan, Stu és a többiek néhány aprósággal egészítik ki a listát, úgy mint tigris, csirke, ismeretlen csecsemő, hiányzó fog és Mike Tyson személyesen. Amikor a fiúk az ereszdelahajamat után magukhoz térnek, kénytelenek realizálni, hogy a vőlegény szőrén-szálán eltűnt, így a zűrös éjszakáról maradt homályos emléktöredéket összeillesztgetve próbálnak a nyomára bukkanni városszerte, ráadásul az idő szorít: néhány óra múlva jelenés az esküvőn!

A vegas-i kanbulik filmre vitele számos humorforrást tartogat, és általában pörgős, vicces mozi kerekedik belőle, elég ha a Nyomás vagy a Ronda ügy ide vonatkozó jeleneteire gondolunk. Íme a ’00-ás évek végének verziója a Starsky és Hutch rendezőjétől, aki a főbb szerepekre kevéssé ismert, de kiválóan működő figurákat válogatott össze, a fordulatos forgatókönyvnek és a remekül kidolgozott karaktereknek köszönhetően pedig 100 perc folyamatos, könnycsordító nevetést biztosít a nézőnek.

Eredeti cím: The Hangover
Szereplők: Bradley Cooper (Phil), Ed Helms (Stu), Zach Galifianakis (Alan), Justin Bartha (Doug), Heather Graham (Jade)
Rendező: Todd Philips
Forgatókönyvírók: John Lucas és Scott Moore
Zene: Christophe Beck
Forgalmazó: Intercom

*


Transformers: A bukottak bosszúja

Habár az előző részben a Földért folyó küzdelem eldőlt, hátra van még egy háború a teljes Világegyetem fölötti hatalomért. A bolygónkra visszatérő lényekkel a korábbinál is sokkal véresebb és nehezebb harcot kell most vívni, melyben nem pusztán a másik fél legyőzése, de a bosszú is növeli a tétet.

Nem csak a korábbi Transformers rendezője, Michael Bay (akit egyébként a Péntek 13 legújabb verzióját is jegyzi) tér vissza a folytatásra, hanem a főszereplők zömét is újra láthatjuk majd A bukottak bosszúja alcímre hallgató epizódban, legalábbis ami Shia LaBeouf-t, Megan Fox-ot és a jobb napokat is látott John Turturro-t illeti.

Eredeti cím: Transformers: Revenge of the Fallen
Szereplők: Shia LaBeouf (Sam Witwicky), Megan Fox (Mikaela Banes), Josh Duhamel (Lennox kapitány), John Turturro (Simmons ügynök)
Rendező: Michael Bay
Forgatókönyvírók: Ehren Kruger, Roberto Orci és Alex Kurtzman
Zene: Steve Jablonsky
Forgalmazó: UIP-Duna Film

*


Az utolsó ház balra

A Collingwood család tóparti házából a fiatal lány bulizni indul barátaival, ám az este igencsak félresikerül, amikor az elhagyatott környéken megtámadja és megkínozza őket egy szökésben lévő bűnözőkből álló banda. Dolguk végeztével a támadók épp a lány családjánál kérnek éjszakai szállást, és nyugalmas éjszakára rendezkednek be. Mari-nak azonban sérülései ellenére sikerül hazajutnia, és amikor elmondja szüleinek, hogy kik és mit tettek vele néhány órával ezelőtt, a joggal tomboló házaspár gondoskodik róla, hogy az erőszaktevők világrajöttüket is megbánják.

A nálunk még ismeretlen görög rendező, Dennis Iliadis egy 1972-es Wes Craven film brutális és feszültséggel teli remake-jével mutatkozik be a magyar közönségnek, szereplői is többnyire új arcok, a sztori alapján viszont biztos, hogy emlékük hosszan megmarad majd a nézőben. Gyengébb idegrendszerűeknek semmiképp sem ajánlott ez a véres dráma.

Eredeti cím: The last house on the left
Szereplők: Sara Paxton (Mari Collingwood), Tony Goldwyn (John Collingwood), Monica Potter (Emma Collingwood), Garret Gillahunt (Krug), Michael Bowen (Morton)
Rendező: Dennis Iliadis
Forgatókönyvírók: Adam Alleca és Carl Ellsworth
Zene: John Murphy
Forgalmazó: UIP-Duna Film

*


Jumurta

Juszuf évek óta szülőfalujától távol, költőként tevékenykedik, régóta kiszakadt már abból a világból, amelyben nevelkedett. Édesanyja halálhírére érkezik vissza régi otthonába, és az elhunyt utolsó kívánságát teljesítendő utazásra indul az egyik fiatal, falubeli lánnyal. Az út során Juszufban rég elfeledett emlékek tömkelege bukkan újra fel, és ezek lehetőséget nyújtanak rá, hogy újragondolja az elmúlt éveket, és elszámolást tartson magával kapcsolatban.

A film a török tojás szóról kapta címét, és ennek megfelelően szereplői lassú tempóban önmagukat, eredetüket keresgélik benne. A Jumurta elmélyülést igénylő alkotás, semmiképp nem fogja élvezni az a néző, aki fordulatos eseményeket, vagy akció-dús jeleneteket vár tőle, a minimalista történetvezetés célja, hogy a közönséget magát is elgondolkozásra késztesse, és nem utolsó sorban másfél óra erejéig megálljt parancsoljon a rohanás közepette.

Eredeti cím: Yumurta
Szereplők: Nejat Isler (Juszuf), Saadet Aksoy (Ayla), Ufuk Bayraktar (Haluk), Gülçin Santýrcýoðlu (Gül)
Rendező: Semih Kaplanoglu
Forgatókönyvírók: Semih Kaplanoglu és Orçun Köksal
Forgalmazó: Mozinet

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei