2009. július 8.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Sherlock Holmes film Guy Ritchie-től

A hidegvére és zseniális nyomozási technikája megmaradt, ám talán csak ez a két tulajdonsága emlékeztetheti majd a nézőket a klasszikus Sherlock Holmes figurára. Az angol detektív Guy Ritchie filmjében nőcsábász, kiváló bokszoló, és igazi akcióhős. Így már érthető miért pont Robert Downey Jr. kapta a szerepet.

A tavalyi évben találta ki Guy Ritchie (talán éppen az utóbbi időben nem túl kedvező fogadtatású filmjei miatt), hogy egy jól ismert alaphoz nyúl vissza, s mindemellett egyéni szájízzel áll neki újragondolni Sherlock Holmes és Doktor Watson figuráját. Kapott hozzá egy kész sztorit is, ráadásul olyat, amit eddig még garantáltan senki nem adaptált, hiszen Lionel Wigram még kiadatlan képregénye szolgáltatta az új Sherlock Holmes filmhez az alapanyagot.

Mostanság amúgy is divat, hogy újra életet lehelnek a régi, jól bevált, ámbár kissé megkopott opuszokba (lásd Star Trek, Batman, Terminátor). A mozgóképen jó párszor feldolgozott Sherlock Holmes történetek után pedig végre megérdemli a híres detektív, és megalkotója Sir Arthur Conan Doyle, hogy a jelenlegi filmes trendekhez igazodva, de mégis kellő tisztelettel nyúlva a becses anyaghoz, egy látványos és izgalmakban bővelkedő mozifilmmel gazdagítsák a Holmes-legendáriumot.

A film főszerepére egyébként Russel Crowe is esélyes volt, ám végül mégis kigolyózták a produkcióból. Ez talán nem is nagy probléma, hiszen a film előzeteséből az már egyértelműen látszik, hogy a Holmes-t alakító Downey Jr. és a Watsonként most épp nem szépfiús külsejével hódító Jude Law párosa tökéletesen működik. A történetben feltűnik egy harcias kedvű nő is, akit Rachel McAdams alakít, és akit nagy valószínűség szerint gyengéd szálak fűznek majd a nyomozóhoz, akinek nőügyeiről a korábbi filmekben szinte semmi nem derült ki. Ritchie filmjében egyébként Holmes-nak egy sátánizmusba burkolt gyilkosságról kell majd lerántania a leplet.

Hogy Sherlock Holmes figurája mennyire megér még jó pár feldolgozást, azt mi sem jelzi jobban, mint hogy a közeljövőben ismételten film készül róla. Ám hogy ez mennyire más oldalról közelíti meg a híres nyomozó alakját arról az is tanúbizonyságot tesz, hogy Judd Apatow bábáskodik a projekt felett, és ebben Holmes-t Borat és Brüno megformálója, Sacha Baron Cohen, míg Watsont Will Ferrel kelti majd életre. Ez a produkció valószínűleg az eddigiektől teljesen eltérő megközelítésben mutatja majd be a legendás párost.

A Guy Ritchie féle Sherlock Holmes film Amerikában 2009 karácsonyán, nálunk pedig 2010 januárjában kerül a mozikba.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2009-12-26

Írt kommentek:

1 db

gábor 2009-12-26 16:35:27
meg nézném
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei