2009. július 17.Csillag Zita
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Harry Potter és a Félvér Herceg - Tarol a film Amerikában

Eljött a varázsló napja. A régen várt hatodik rész, a Harry Potter és a Félvér Herceg megérkezett az amerikai mozikba, és varázslatosan teljesít. Az első vetítésekre - a rendkívüli érdeklődésre való tekintettel - szerda éjfélkor került sor az USA-ban.

Összesen 3003 moziban rendeztek ilyen előadást, és a bevétel már csak ezekből meghaladja a 22 millió dollárt. Az éjféli premierek történetében ez az abszolút rekord. A Harry Potter-sorozat előző része 12 millió, az eddigi legsikeresebb éjszakai vetítést produkáló A sötét lovag pedig 18 millió dollárt gyűjtött ily módon, és még aznap több mint 67 milliós jegybevételt produkált.

A Félvér Herceg rendezője, David Yates persze boldog, mert a rajongók mellett a kritikusok is a keblükre ölelték: sokak szerint ez az eddigi legjobb rész a sorozatban, a mértékadó filmipari szaklap, a Variety máris az év három legsikeresebb bemutatója közé tippeli a varázslótanonc új kalandjait.

- Nagyon örülök a sikernek, de a java még hátravan! - nyilatkozta Yates. - A hatodik rész tényleg nagy durranás, de a hetedik kötetből készülő két film még nagyobb lesz. Az első rész igazi road movie, egy veszett üldözés és menekülés története, nagyon sok feszültséggel. Aztán jön a finálé, ami olyan lesz, mint egy opera: hatalmas méretű, nagy érzelmekkel, elképesztő látvánnyal.

Harry Potter and the Half-Blood Prince
Hazai bemutató: július 23.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei