2009. július 18.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Közellenségek, Adventureland - Kalandpark

A nem is olyan rég elmúlt előző századba kalauzol minket két film ezen a héten, a Johnny Depp főszereplésével készült Közellenségek a ’30-as évek egyik legismertebb bankrablója, John Dillinger életét mutatja be, az Adventureland - Kalandpark megnézésével pedig a ’80-as évek kamaszéveire tekinthetünk vissza.

Közellenségek

John Dillinger az 1930-as évek legismertebb és legkeresettebb bűnözője volt, köszönhetően hírhedté vált bankrablásainak és többszöri, bravúros szökéseinek. Az ő életének legforgalmasabb időszakát mutatja be a Közellenségek című film, amelyben Baby Face Nelson-nal közös akcióit és Dillinger, valamint egy ruhatáros lány szenvedélyes kapcsolatát követhetjük nyomon a bankrabló szempontjából, valamint bemutatásra kerül az elfogására indított addigi legnagyobb szabású, összehangolt nyomozás is, melyet Melvin Purvis vezetett.

Mindezt ráadásul olyan színészek tálalásában láthatjuk, mint Johnny Depp, aki a főszerepet alakítja, szereleme a Piaf-ért Oscar-díjat nyert Marion Cotillard, az üldözést pedig Christian Bale irányítja. Michael Mann rendező (Szemtől szemben, A bennfentes) hiánypótlásként készítette filmjét a manapság igen elhanyagolt gengszterfilm-kategóriában, a kérdés csak az, hogy legújabb alkotása felnő-e saját korábbi munkáihoz, valamint a műfajbeli legendás elődökhöz?

Eredeti cím: Public enemies
Szereplők: Johnny Depp (John Dillinger), Christian Bale (Melvin Purvis), Marion Cotillard (Billie Frechette), Channing Tatum (Pretty Boy Floyd), Billy Crudup (J. Edgar Hoover)
Rendező: Michael Mann
Forgatókönyvírók: Ronan Bennett, Michael Mann és Ann Bidermann
Zene: Elliot Goldenthal
Forgalmazó: UIP-Duna Film

*


Adventureland - Kalandpark

James friss főiskolai diplomáját egy Európában töltött nyári szünettel szeretné megünnepelni, mielőtt várnak rá a dolgos hétköznapok. Szülei azonban keresztülhúzzák számításait, így már a nyáron dolgoznia kell, jobb híján egy vidámparkban helyezkedik el, ám az állás eleinte rémálomnak tűnik. Ahogy azonban megismerkedik munkatársaival, közülük is leginkább a csinos Em-el, lassan egész kellemes időtöltéssé kezd alakulni a nyári munka, amihez egyszer kedves emlékek fűzik majd.

A Superbad - Avagy miért ciki a szex? rendezője, Greg Mottola kellemes, nyárias hangulatú filmmel jelentkezik ezúttal, a főszerepben a nálunk kevéssé ismert Jesse Eisenberg-et (A tintahal és a bálna, A falu) láthatjuk, valamint az Alkonyat főszereplőnőjét, Kristen Stewart-ot is újabb, természetesebb oldaláról láthatjuk bemutatkozni az Adventureland-ben. A film különlegessége, hogy napjaink helyett az 1980-as években játszódik, így kellemes nosztalgiázásra késztet bárkit, aki ezen időszak környékén töltötte kamaszéveit, a fiatalabbaknak pedig a tini-problémák elévülhetetlensége miatt nyújt kitűnő szórakozást.

Eredeti cím: Adventureland
Szereplők: Jesse Eisenberg (James Brennan), Kristen Stewart (Em Levin), Kelsey Ford (Arlene), Michael Zegen (Eric), Ryan McFarland (Brad)
Rendező és forgatókönyvíró: Greg Mottola
Zene: Christy Gerhart, Bonnie Greenberg, Tracy McKnight
Forgalmazó: Fórum Hungary

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei